Канадці допомагатимуть нарощувати можливості Яворівського полігону

11:22 16 листопада 2016 р.

Командувач cухопутних військ збройних сил Канади – на Яворівському полігоні

Командувач cухопутних військ збройних сил Канади – на Яворівському полігоні
Фото: asv.gov.ua

Міжнародний центр миротворчості та безпеки й львівську Національну академію сухопутних військ відвідав командувач cухопутних військ ЗС Канади генерал-лейтенант Пол Винник.

Візит на Львівщину канадської делегації, яку очолював командувач cухопутних військ збройних сил Канади – генерал-лейтенант Пол Винник, розпочався з відвідин Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ) – Яворівського полігону. Тут він зустрівся із командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України – генерал-лейтенантом Сергієм Попко. У зустрічі взяв також участь Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Під час брифінгу начальник Національної академії сухопутних військ, генерал-лейтенант Павло Ткачук, розповів про структуру та призначення полігону та подякував канадським військовослужбовцям за допомогу у підготовці українських підрозділів. Також у ході роботи високі гості перевірили хід підготовки підрозділів в рамках «Багатонаціональної тренувальної групи – Україна», поспілкувалися з українськими та канадськими військовослужбовцями. Крім того, вони оглянули об’єкти навчальної й матеріально-технічної бази та інфраструктури Центру.

Генерал-лейтенант Пол Винник зазначив під час розмови із журналістами: «Я помітив, що ця співпраця є взаємовигідною, адже представники обох країн вчаться один в одного. Я мав можливість поспілкуватися із канадськими інструкторами, і вони вражені ентузіазмом своїх українських колег, а також їхнім бойовим досвідом. І хочу наголосити, що ми і самі багато чого вчимося від українців.

Командувач Сухопутних військ збройних сил Канади був вражений і можливостями полігону: «Це дуже великий полігон, який має надзвичайно високий потенціал, тут багато чого відбувається і ми надалі всіляко допомагатимемо нарощувати його можливості, — зазначив він».

Після роботи в МЦМБ високі гості продовжили роботу в Національній академії сухопутних військ. На початку генерал-лейтенант Павло Ткачук розповів про особливості підготовки офіцерських кадрів для вітчизняного війська, структуру та основні віхи становлення провідного навчального закладу Сухопутних військ ЗС України, а також відповів на численні запитання канадських гостей.

Під час розмови перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський в особі генерал-лейтенанта Пола Винника подякував канадському народу за підтримку нашої держави у складний час та висловив сподівання, що ця взаємовигідна співпраця між військовими наших країн триватиме і надалі. Після перегляду презентаційного фільму про Академію відбувся традиційний обмін сувенірами.

Згодом іноземні гості ознайомилися із елементами навчально-матеріальної бази навчального закладу. Вони, зокрема, відвідали Центр імітаційного моделювання, навчально-тренувальні комплекси водіння та стрільби, а також музей історії Національної академії сухопутних військ.

Про це повідомили на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж з цього навчального закладу та його полігону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів