Кабмін планує запровадити повний локдаун з 24 грудня до 15 січня, - нардеп

19:31 29 листопада 2020 р.

Фото до новини

А керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив тележурналістам, що це буде не повний, а інтелектуальний локдаун на 2-3 тижні. Вибірковий.

Про конкретні строки запровадження Урядом повного локдауну у Фейсбуці написав народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Дубінскій, пише DailyLviv.

"Кабмін планує запровадити повний локдаун с 24 грудня до 15 січня", – зазначив нардеп.

У коментарях своїм користувачам Дубінскій відповів, що нібито є відповідний проєкт постанови уряду.

Кабмін діятиме в межах правого поля при ухваленні рішень про локдаун. Ще під час впровадження карантину вихідного дня уряд звернувся до Торгово-промислової палати, яка має повноваження визнавати карантин форс-мажором. Дія карантину вихідного дня в Україні завершується 30 листопада, отож через 2-3 дні можна буде аналізувати ситуацію. Такий прогноз дій Уряду дав міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Раніше ЗМІ прогнозували інші строки повного локдауну. Одна з ймовірних дат жорсткого карантину – з 25 грудня до 17 січня. Саме ці терміни влада обговорювала з міськими головами та головами ОДА. Однак динаміка поширення коронавірусу щодня зростає, тому обмеження можуть посилити і раніше. Ще один варіант, який розглядає влада – повний локдаун з 7 до 20 грудня.

У суботу відбулася нарада голів парламентських фракцій за участю спікера Ради Дмитра Разумкова, прем’єра Дениса Шмигаля та керівництва Офісу президента.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що питання можливого локдауну на цій нараді не обговорювали, а за словами нардепа від "Голосу" Ярослава Железняка, це питання "обговорювали, навіть графіки бачили".



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів