Кабмін ліквідував «Автомобільні дороги України» (відео)

21:28 8 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vkurse.ua

За словами віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського, «одними з важливих кроків для реформування дорожньої галузі є передача облавтодорів державного управління на місцевий рівень».

«Кабінет Міністрів України ухвалив 8 липня рішення ліквідувати Державну акціонерну компанію «Автомобільні дороги України»», – заявив у середу міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, виступаючи на нараді президента України Петра Порошенка з силовиками і губернаторами в Одесі. – Це фінальна точка в процесі написання дорожньої карти, яка пояснює, яким чином ми реформуємо систему автодору, передамо експлуатаційні можливості на місця, фінансуватимемо дорожнє будівництво»,.

Як повідомлялося днями з посиланням на віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського, урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури й екологічної політики підтримав ліквідацію ДАК. За його даними, одними з важливих кроків для реформування дорожньої галузі є передача облавтодорів державного управління на місцевий рівень.

Цьому процесу заважає наявність проміжної управлінської структури – ДАК «Автомобільні дороги України», якій підкоряються обласні дорожні підприємства. Як зазначив ВВощевський, ця постанова стане черговим кроком на шляху реформування системи державного управління автомобільними дорогами. Між тим, віце-прем'єр-міністр звернув увагу представників Міністерства інфраструктури на те, що паралельно з передачею доріг і обслуговуючих організацій, місцевій владі необхідно вирішувати і питання фінансування.

Раніше повідомлялося, що, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України №432-р від 31 березня 2014 року, передбачалося, що реформування ДАК «Автомобільні дороги України», оптимізація структури її дочірніх підприємств з урахуванням вимог законодавства і передача частини їх майна, прав і обов'язків у сферу управління обласних адміністрацій будуть проведені в 2015-2016 рр. У 2014 році глава державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Олександр Малін зазначав, що агентство не має наміру надалі дотувати «Автомобільні дороги України».

Про це повідомили сьогодні, 8 липня, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів