Іспит з водіння відтепер складатимуть з відеофіксацією

18:34 15 січня 2020 р.

Фото до новини

Процедура складення практичного іспиту на право керування відтепер стала більш прозорою, оскільки процес фіксується за допомогою мобільних технічних засобів контролю, які встановлюються в екзаменаційному авто перед початком іспиту.

Про це інформує регіональний сервісний центр МВС.

«Це був довгий шлях, адже перші кроки були зроблені ще бризько двох років тому, коли ми розпочали встановлювати системи відеофіксації у екзаменаційних класах, де відбувається здача теоретичної частини іспиту. Відтепер забезпечено доступ до контролю усіх етапів екзамену з навичок водіння, як теоретичного так і практичного» - зазначив начальник регіонального сервісного центру МВС у Львівській області Олександр Плашовецький.

Нововведення допоможе зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене порушення. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту.

«Впровадження відеофіксації забезпечить прозорість процедури складення практичного іспиту на право керування, адже тепер у випадку виникнення будь-яких запитань, є можливість  з легкістю перевірити наскільки об’єктивною була оцінка.» зазначив заступник начальника Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області Володимир Лисик.

Зараз система працює у тестовому режимі. Строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становить 10 діб. Але в майбутньому планують збільшити строк зберігання відео.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів