Інспекція ДАБК виявила у Львові незаконні надбудови

15:00 2 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Працівники інспекції ДАБК склали два приписи про зупинення виконання будівельних робіт на вулиці Лемківській, 9а.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, 2 травня: «Інспекції ДАБК у Львові стало відомо про початок виконання будівельних робіт на вулиці Лемківській, 9а без документа, який дає право виконувати будівельні роботи. Відтак, було здійснено позапланову перевірку об’єкта, де виявлено надбудову на плоскому даховому перекритті двох додаткових капітальних споруд».

«Як повідомила Інспекція ДАБК у Львові, під час перевірки було встановлено, що суб’єктом містобудування ОСББ «Елітний-Люкс», починаючи з лютого 2019 року, проводиться реконструкція дев’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку № 9а на вулиці Лемківській у Львові шляхом надбудови на плоскому даховому перекритті цього будинку двох додаткових капітальних споруд розмірами в плані 9,2×12 метрів та висотою 3,3 метра  із встановленням сонячних панелей. Дозвіл на виконання таких робіт не видавався. На час проведення перевірки будівельні роботи продовжувалися», – поінформували також у міськраді.

Начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський розповів: «Будинок споруджувався, отримавши містобудівні умови та обмеження ще в 2013 році, але ми стали свідками того, що на даху дуже стрімко збудували дві незаконні будови. Особисто я це побачив випадково, відтак подав сигнал до ДАБІ міста. І я хочу звернутися до всіх охочих, що зводять незаконні будови, починаючи від балкону, закінчуючи такими речами.

Юліан Чаплінський також зазначив: «Все-таки міська інспекція ДАБК у  Львові дійсно працює, штрафує і дуже гостро наказує і прикладом цьому є незаконне будівництво на вулиці Личаківській, 259. Це був знесений перший в Україні будинок, який не мав жодних документів. Тому свою політику щодо незаконних забудов змінювати ми не збираємося. Тому я всіх мешканців Львова закликаю, у разі виявлення незаконного будівництва подавати сигнали в Інспекцію ДАБК у місті Львові, відтак ми зможемо швидше на це реагувати».

Керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Львова. Святослав Кіндратів розповів: «Спершу у будинку був плоский дах, а зараз збудовано дві нові будівлі. Ці будівлі мають конструктивні елементи збудовані з блоків, мають повноцінний дах і також зараз вже проведені роботи однієї будівлі з оздоблення, а в іншій будівлі лише проведена ізоляція з пінопласту, відповідно роботи не припиняються».

«Оскільки виявлені роботи порушують Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», посадові особи Інспекції ДАБК у Львові склали акт перевірки, два приписи про зупинення виконання будівельних робіт та про усунення виявлених під час перевірки порушень, а також два протоколи: один щодо ОСББ «Елітний-Люкс», а інший щодо керівника цього об’єднання. Відповідальність за виявлені правопорушення передбачена Законом України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності». Начальник Інспекції ДАБК у Львові виніс постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності щодо ОСББ «Елітний-Люкс» на суму 710 770 гривень», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів