Євроінвестбанк зацікавлений підтримати рекультивацію сміттєзвалища неподалік Львова – нардеп

13:44 10 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.agency

Народний депутат і радник міського голови з питань інвестицій Сергій Кіраль запевнив: «Європейський інвестиційний банк і надалі зацікавлений у реалізації спільного проекту з містом».

«На офіційному веб-сайті Мінрегіонбуду з’явилось повідомлення про те, що Львівська міська рада не надала рішення для Європейського інвестиційного банку про підтримку проекту з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Як прокоментував ситуацію радник міського голови з питань інвестицій та народний депутат Сергій Кіраль, заява Міністерства – винятково політична, і є спробою поставити під сумнів домовленості міста й Банку, адже кінцевим терміном подання такого рішення органом місцевого самоврядування є 1 липня (скан документу – у вкладеннях)», – повідомили сьогодні, 10 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували:

«Сергій Кіраль зазначив: «Заява Мінрегіонбуду є суто політичною, оскільки термін подання рішення органу місцевого самоврядування про підтримку проекту ще не вийшов, і становить 1 липня 2016 року. Окрім того, міський голова кілька разів виносив на розгляд сесії питання про об’єднання двох підприємств – Збиранка і Спецкомунтранс – оскільки планується, що саме це нове об’єднання буде виступати позичальником за проектом». 

Народний депутат також відзначив, що сьогодні зранку мав розмову з представником Банку, де підтвердили, що такі вимоги Мінрегіонбуду жодного відношення до вимог чи процедур Банку не мають – це винятково внутрішні вимоги уряду. Водночас, Європейський інвестиційний банк і надалі зацікавлений у реалізації спільного проекту з містом, остаточна вартість якого буде визначена за результатами розробки техніко-економічного обґрунтування проекту, робота над підготовкою якого вже розпочалась (копії відповідних листів – у вкладеннях)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів