ЄІБ планує надати Україні на протидію коронавірусу 40 мільйонів євро

13:00 24 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів нараду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Про це повідомили у вівторок, 24 березня, на Урядовому порталі, де також розповіли: «Сторони обговорили питання залучення позики в обсязі 40 мільйонів євро для швидкого реагування та проведення необхідних заходів з подолання коронавірусу в Україні. 23 березня Мінрегіон отримав від ЄІБ план дій щодо надання обговореної позики. Наразі сторони узгоджують деталі та терміни співробітництва».

Олексій Чернишов зазначив: «В умовах сьогоднішньої надзвичайної ситуації, створеної коронавірусом, кожна ініціатива, яка має на меті ресурсне підсилення протидії пандемії, є вкрай важливою та терміновою. Мінрегіон в цьому питанні буде співпрацювати із МОЗ та Мінфіном задля отримання єдиного результату – швидкого отримання кредиту. Ці кошти позики від Європейського інвестиційного банку будуть направлені на придбання необхідного медичного обладнання. Мінрегіон вже працює з МОЗ щодо переліку обладнання, яке маємо закупити на ці кошти».

«Представники Європейського інвестиційного банку зазначили, що підтримують стратегію Уряду України і підтвердили, що для всього світу, і для України також на даний час є надважливою можливість використання достатньої кількості сучасного медичного обладнання для боротьби з «COVID-19», – повідомили також на Урядовому порталі.

Як інформував «Щоденний Львів», в Україні, станом на 10:00 двадцять четвертого березня, зафіксували 84 випадки коронавірусної хвороби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів