Грибовицьке сміттєзвалище неподалік Львова закриють (+відео)

22:00 2 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Місцеві жителі заявили, що не пропустять жодної машини зі сміттям.

Грибовицьке сміттєзвалище на Львівщині, де напередодні сталася трагедія, вирішили закрити. Рішення прийняли на позачерговій сесії сільради, на території якої знаходиться смітник. А місцеві жителі заявили, що не пропустять туди жодної машини зі сміттям не тільки зі Львова, а й з інших населених пунктів.

Між тим, рятувальні роботи на сміттєзвалищі продовжуються. Під завалами може перебувати ще одна людина. Чи безпечно йти в епіцентр сміттєзвалища – вирішували цілу годину. Зважували ризики. На гребені сміттєвої гори утворилась тріщина, яка може спричинити нові зсуви. Та, попри таку загрозу, пошуки тривають, щоправда працюють дуже обережно із підвищеними заходами безпеки і тільки по краях полігону.

Заступник керівника Львівського обласного управління Віталій Туровцев розповів: «Ризики досить високі, але вжиті максимально багато заходів, для того, щоб їх мінімізувати...Також зосереджено на місці людей, які в разі мінімальної загрози руху гори подають звуковий сигнал по радіостанції і люди миттєво відходять в ліс», - розповідає 

У пошуках задіяно півсотні рятувальників та три екскаватори. Людей змінюють що дві години. На цю мить обстежили більше третини усього сміттєзвалища. Пошуки інженера-еколога не обмежуються полігоном. Поліція відпрацьовує й інші місця. З кінологами уже пройшли довколишні ліси, спілкуються із співробітниками, рідними та друзями зниклого.

Керівник Жовківського відділу поліції Олександр Гостіщєв розповів: «Є дві версії, він знаходився саме на гребні, дивився на сміттєзвалище і знаходився у підножжя гори, але його ніхто не бачив».

Сьогодні поховали рятувальника Юрія Юнка – останнього з трьох загиблих під завалами сміття. У міський раді ухвалили рішення щомісяця виплачувати дітям рятувальників по 4000 гривень допомоги, аж до їхнього повноліття. Про це повідомили сьогодні, 2 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів