Громадськість Львова домоглася перевірки документів скандальних забудов

12:07 14 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: pohlyad.com

Сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради до зали прийшли представники громадськості, які виступають проти незаконних забудов в місті.

«Міський голова Львова запропонував надати активістам можливість виступити», – повідомили сьогодні, 14 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, однак цитують сказане не представниками громадськості, а міським головою:

«Я у великій кількості солідарний з тими словами, які були озвучені. Те, що в Україні є великий безлад у питаннях будівництва – факт, і цей безлад почався тоді, коли інспекцію Архбудконтролю, яка видає дозволи на будівництво і потім приймає їх в експлуатацію, було забрано від органів місцевого самоврядування і передано державі, і почали за хабарі давати дозволи, не вникаючи чи можна там будувати, чи ні.

З другої сторони, так, дійсно в цьому залі дуже багато рішень, які прийняті не згідно з законом, тому велику кількість ухвал я ветую, велика кількість ухвал зупиняється рішенням суду. Я би дуже просив депутатів, щоб сьогодні під час пленарного засідання ми були дуже уважні, коли будуть пропозиції включати з голосу питання, по великій кількості цих питань будуть кричущі скандали і кількість людей, які будуть приходити, буде збільшуватись.

Є і невеликі плюси: по Голубовича Архбудконтроль зупинив весь процес по будівництву, по Личаківській є рішення суду знести спроектований там будинок, по вулиці Богуна активно працює робоча група, по ряду інших питань, але я би дійсно хотів, щоб по кожній адресі, яка є тут озвучена, була максимальна публічність, тому що сьогодні ми маємо дуже активну громадськість, яку треба залучати до нашої праці».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 14 липня, «Щоденному Львову»:

«Мер міста доручив працівникам міської ради спільно з правоохоронними органами провести перевірку документів та виїхати по кожній з озвучених активістами адрес на місце будівництва. Андрій Садовий також зазначив:

«Управління «Секретаріат ради» спільно з управління земельних відносин та з юридичним управлінням по кожній озвученій адресі мають розробити чіткий план дій, багато вже є зроблено і треба, щоб мешканці були нашими союзниками. Там, де є затягування процесу, будемо карати жорстко.

«Можна у всьому звинуватити Андрія Павліва чи Лілію Онищенко, вони дуже часто починають робочий день в прокуратурі і закінчують. Але коли легітимно сесія проголосувала і суд це не скасував – вони зобов’язані той чи інший документ видавати, якщо вони цього не зроблять – вони будуть в тюрмі сидіти, тому вакханалія з питань містобудівельної діяльності в нашій державі повинна бути припинена, і коли з вересня Архбудконтроль перейде в підпорядкування міста, я переконаний, що порядку буде набагато більше».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів