Громадські активісти закликають львів'ян протистояти загрозі подорожчання проїзду пасажирським страйком

16:45 11 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Львівський пасажирський страйк» в інтернет-мережі «Facebook»

У Львові розклеїли багато афіш зі закликом не користуватись маршрутками 15 квітня, а замінити їх іншими видами пересування.

Інформаційна агенція «Страйк» повідомила сьогодні, 11 квітня:

«У зв’язку зі загрозою підвищення оплати проїзду в маршрутних автобусах, львівські громадські активісти оголосили про підготовку до пасажирського страйку, який має відбутись 15 квітня цього року. В соціальних мережах створили спільноти під назвою «Львівський пасажирський страйк», до яких масово долучаються львів’яни.

У самому ж місті з’явилось багато розклеєних афіш зі закликом не користуватись маршрутками 15 квітня, а замінити їх іншими видами пересування. Потенційним пасажирам маршруток пропонується пройтись пішки, скористатись велосипедом, зловити попутку чи поїхати на електротранспорті.

«Перевізники вже неодноразово підвищують вартість проїзду і мотивують це тим, що потрібно ремонтувати маршрутки, але ми бачимо на вулицях автобуси, в яких відлітають колеса, брудно і немає навіть поручнів. Кажуть, що якість послуг покращиться, але ми й далі їздимо в переповнених маршрутках, водії хамлять пасажирам і курять за кермом. Нас просто тримають за бидло, вважаючи, що у нас немає альтернативи. Львів’янам потрібно згуртуватися і дати адекватну відповідь цим маніпуляціям», – написано в повідомленні групи, яка створена в соціальній мережі «Facebook».

Деякі ж активісти стверджують, що не вірять в ефективність такого страйку і вважають, що в першу чергу пасажирам та громадським діячам варто шукати спільну мову з водіями. «Перевізники використовують водіїв як буфер між ними та громадою міста, а самі стоять осторонь і спостерігають, як одні бідні борються проти інших бідних. Тут треба придумати якусь формулу, щоб було навпаки і пасажири і водії спільно стояли проти власників маршрутів, які найбільший зиск і мають з цієї всієї ситуації», – коментує активіст Ігор».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів