Громадська рада при Львівській ОДА зустріла 70 дітей з Донеччини

19:51 11 січня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 11 січня, з Донецької області до Львова завітали 70 дітей, які проведуть Різдвяні канікули у таборі неподалік с. Яремче.

Про це інформує пресслужба Громадської ради.

Субота для дітей з Донбасу розпочалась з екскурсії: малеча оглянула історичну частину міста Лева. Згодом діти зустрілись із керівництвом Львівської області. Під час зустрічі для школярів заколядував дитячий ансамбль «Дударик». На пам'ять про Львів діти отримали у подарунок українськомовну літературу. Пообідавши школярі на потязі відправились у табір, де проведуть 20 днів, допоки тривають зимові канікули.

«До нашої громадської ради, при Львівській ОДА, звернулись наші колеги з Донеччини з проханням зустріти дітей та організувати для них атракції, адже практично усю суботу, перед поїздкою у табір, вони проведуть у Львові. Звісно ми з радістю погодились та спільно з Львівською облдержадміністрацією та облрадою організували цікаве дозвілля для дітей. Хотілось, аби школярі зі Сходу відчули дух Різдва, який панує на Галичині, тому запросили ансамбль «Дударик», аби спільно заколядувати. Тут присутні дітлахи з Мар’їнки, Авдіївки, Бахмуту та інших населених пунктів, які знаходяться всього у 10 км від лінії розмежування. Тому надзвичайно важливо, аби вони відчували безпеку, тепло та святковий настрій. Ці діти повинні знати українські традиції, адже вони наше майбутнє» - розповідає голова комісії у справах культури, національностей та релігій Громадської ради при Львівськії ОДА Марія Христинич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів