Голова Національної поліції України оголосила про свою відставку

16:00 14 листопада 2016 р.

Хатія Деканоідзе заявила в понеділок, що її місія – виконана.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе оголосила під час прес-конференції у понеділок, 14 листопада про свою відставку. Вона також запевнила: «Моя функція виконана».

Хатія Деканоідзе також нагадала, що за час її діяльності на посаді голови Національної поліції України було проведено переатестацію, відкрито нову структуру внутрішньої безпеки з контролю над поліцією, з'явилося управління захисту прав людини. Вона також наголосила: «Але найбільшим досягненням стало те, що мені вдалося довести, що поліція може бути порядною, відкритою, з людським обличчям. Жоден поліцейський не може сказати, що я віддавала злочинні накази».

За словами Деканоідзе, їй вдалося досягти того, що довіра до поліції зросла, а поліцейські готові працювати за новимм принципами. Водночас, вона заявила: «Але хочу бути чесною і сказати, чого нам не вдалося. Нам не вдалося уникнути втрат і трагедій. Я приношу свої співчуття сім'ям загиблих і постраждалим. Нам не вдалося знищити корупцію повністю».

Хатія Деканоідзе назвала три головні складові для незалежної поліції – достатнє фінансування, реформа судів, а також додала: «І останнє – це все ще невтручання політиків у роботу поліції. Я не хотіла виносити сміття з хати. Я хотіла б звернутися до всіх політиків – ви не повинні втручатися в роботу поліції».

Після цієї своєї заяви Хатія Деканоідзе запевнила, що йде з рапортом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це повідомили сьогодні, 14 листопада, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів