Голова Львівської облради попросить Міноборони провести ротацію 3-го батальйону тероборони

11:24 17 жовтня 2014 р.

Військовослужбовці 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області перед відправленням на Донбас

Військовослужбовці 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області перед відправленням на Донбас
Фото: ukr-online.com

Як повідомили в п'ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОР, Петро Колодій повторно звернеться до керівника військового відомства.

У прес-службі обласної ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що 15 жовтня у Львівській обласній раді відбулася зустріч голови обласної ради Петра Колодія з ініціативною групою батьків військовослужбовців 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області. У повідомленні також конкретизують:

«Основне питання, на вирішенні якого наполягали рідні бійців, стосувалося негайного проведення ротації їхніх синів, чоловіків чи братів, які нині знаходяться в зоні АТО. 

Результатом зустрічі очільника обласної ради з батьками військовослужбовців стала домовленість про те, що Петро Колодій повторно (перше звернення до Міністра оборони України Валерія Гелетея датується 25.09.2014р.) звернеться до Міністра оборони України (тепер – до Степана Полторака) із закликом сприяти в наданні необхідної допомоги військовослужбовцям 3-го батальйону територіальної допомоги Львівської області, а передовсім – в якнайшвидшому проведенні їх ротації зі сходу країни на Львівщину. 

Звернення, яке голова обласної ради Петро Колодій скерував на ім’я Міністра оборони України Степана Полторака, подаємо повнотекстово: 

«Шановний Степане Тимофійовичу! З огляду на численні звернення родичів військовослужбовців 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області щодо порушення прав учасників АТО, Львівська обласна рада 25.09.2014 скерувала листа до Міністерства оборони України з проханням посприяти оперативному вирішенню таких питань: 

– забезпечення батальйону важким озброєнням;

– постійної дислокації та юридичного статусу батальйону;

– надання батальйонові приміщення на Львівщині, яке можна було б використовувати для проведення ротації особового складу;

– проведення ротації військовослужбовців батальйону, оскільки така ротація ще не проводилась з моменту відправлення підрозділу в зону проведення АТО, а у відпустках побувало лише близько ста військовослужбовців;

– надання батальйонові автомобільної техніки (вантажівки та позашляховики) для забезпечення можливості здійснювати безперешкодне переміщення в зоні антитерористичної операції, з огляду на те, що при виконанні батальйоном бойових завдань частина техніки була втрачена або виведена з ладу. (Це, на думку учасників засідання, можна оперативно вирішити за рахунок техніки, конфіскованої при розмитненні).

Львівська обласна рада акцентує на тому, що 3-й батальйон територіальної оборони Львівської області фактично не відчув оперативного реагування Міністерства на порушені проблемні питання.

Як наслідок, військовослужбовці 3-го батальйону та їх родичі 15.10.2014 вдалися до радикального протесту і перекрили рух транспорту в центральній частині м. Львова.

У Львівській обласній раді ініційовано зустріч, під час якої протестувальники висловили обурення щодо зволікання військового керівництва держави із проведенням ротації, яку, за попередньою інформацією, Міністерство оборони України планує провести не раніше, ніж наприкінці листопада.

Враховуючи кількамісячне перебування бійців батальйону в зоні проведення АТО (фактично, від 7 липня до цього часу), просимо розглянути можливість невідкладного надання відпусток військовослужбовцям.

Депутатський корпус сподівається на Ваше позитивне й оперативне реагування, яке допоможе зняти напругу на Львівщині.

Водночас принагідно інформуємо, що Львівська обласна рада рішенням від 09.09.2014 № 1168 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2014 № 1015 «Про затвердження Програми матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області на 2014 рік» передбачила виділення з обласного бюджету 415 тис. грн для потреб 3-го батальйону територіальної оборони. 

Крім цього, обласна рада фінансово підтримує й інші військові підрозділи, задіяні в Антитерористичній операції. Це, зокрема, батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», для потреб якого рішенням від 09.09.2014 № 1169 «Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» на 2014 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17.06.2014 № 1122» виділено з обласного бюджету 950 тис. грн. Для військових формувань, дислокованих на Львівщині, рішенням від 09.09.2014 № 1170 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.06.2014 № 1123 «Про затвердження Програми сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області, на 2014 рік» передбачено 2 975,920 тис. грн. Також обласна рада прийняла рішення від 09.09.2014 № 1167 «Про внесення змін до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2014 – 2017 роки», яким на 4 940,5 тис. грн збільшила фінансування цієї програми.

З повагою голова обласної ради Петро Колодій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів