Голосування у Конгресі США за допомогу Україні можуть відкласти на кілька тижнів

09:07 4 квітня 2024 р.

Фото до новини

Відстрочка може виявитися ще більшою, оскільки спікер Майк Джонсон все ще шукає способів пом'якшити опір з боку республіканських прихильників жорсткої лінії.

Про це повідомляє Bloomberg, пише DailyLviv.com.

Команда Джонсона не поділилася будь-яким докладним планом пакету допомоги із законодавцями-республіканцями і, схоже, не визначилася з тим, на яких поступках з боку адміністрації президента Джо Байдена він наполягатиме. Через це йому важко заручитися підтримкою голосування наступного тижня, заявили партійні чиновники.

Читайте також: Можуть бути катастрофічні наслідки, якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні, - Кірбі

В інтерв'ю Fox News спікер заявив, що висуне нові умови допомоги. Ці умови можуть включати конвертацію допомоги в кредит, який Україна зрештою буде зобов'язана погасити, конфіскацію російських активів як компенсацію та скасування мораторію адміністрації Байдена на нові ліцензії на експорт скрапленого природного газу, сказав Джонсон.

Адміністрація Байдена у своїй заяві відхилила угоду щодо надання допомоги Україні за умови скасування мораторію на експорт СПГ.

Читайте також: Володимир Зеленський сказав Майку Джонсону про критичну важливість допомоги від США

Представник Джонсона Тейлор Холсі заявив, що обіцянка спікера швидких дій не мала на меті визначити конкретний термін і що Джонсон "опитує членів" усієї партії щодо плану.

Два представники республіканського керівництва заявили, що з технічного погляду Джонсон все ще може ухвалити рішення про план допомоги на вихідних і прискорити ухвалення закону наступного тижня. Але цей прискорений графік може загрожувати провалом закону, а також ще більше спричинити невдоволення прихильників жорсткої лінії Республіканської партії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів