Гірники отримають після вибуху на Львівщині 200 мільйонів гривень на засоби захисту

11:00 3 березня 2017 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Кабінет міністрів України скерує 200 мільйонів гривень на закупівлю індивідуальних засобів захисту для шахтарів, які працюють на українських шахтах.

Відповідне рішення озвучив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після відвідування шахти №10 «Степова» об'єднання ДП «Львіввугілля», де в четвер, 2 березня, стався вибух і обвал гірської породи. Керівник уряду зазначив: «Сьогодні, і про це говорили представники міністерства енергетики та вугільної промисловості України, нам не вистачає засобів захисту шахтарів. На ці засоби нам потрібно 200 мільйонів гривень. Я взяв на себе зобов'язання – і я його виконаю – 200 мільйонів гривень додатково шахтарі отримають для того, щоб забезпечити індивідуальні засоби захисту. Немає нічого дорожчого за життя та здоров'я шахтарів, які працюють у важких умовах».

Прем'єр-міністр також нагадав, що в цілому в 2017 році на модернізацію і фінансування роботи шахт, переважно державних, уряд спрямував 1,8 млрд. гривень. І в найближчі два тижні, за словами Володимира Гройсмана, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик представить план модернізації шахт.

Керівник уряду наголосив: «Головне – безпека, життя та здоров'я шахтарів. Жодне вугілля не варте загибелі людей. Про це потрібно пам'ятати щодня».

Володимир Гройсман також запевнив, що винні за загибель шахтарів на львівській шахті «Степова» також понесуть відповідальність. Прем'єр-міністр зазначив: «Вибух стався від загоряння повітряної суміші метану. Конкретні причини встановить комісія. Але, наскільки мені повідомили, датчики повинні були сигналізувати про небезпеку, але вони не сигналізували. Чому так сталося – пояснень поки що немає».

Про це повідомили сьогодні, 3 березня, в інформагенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів