Генерал запропонував депортувати українських чоловіків з Польщі

21:52 6 лютого 2024 р.

Фото до новини

Міністерство закордонних справ Польщі вважає, що було б добре врегулювати це питання на європейському рівні.

Генерал Вальдемар Скшипчак запропонував польському уряду в рамках підтримки Києва депортувати всіх чоловіків з цієї країни в Україну. Ці акції підтримали б українців у захисті Батьківщини. Про це повідомляє портал onet.pl за даними Міністерства закордонних справ Польщі, пише DailyLviv.com.

Командувач Сухопутних військ у відставці запропонував в ефірі радіо ТОК FM полегшити роботу адміністрації президента Володимира Зеленського з українськими новобранцями, які перебувають у Польщі.

"Це має бути ініціатива для урядів у Варшаві, Парижі, Празі та де б вони не були. Ці уряди повинні допомогти Києву їх депортувати", - сказав Вальдемар Скшипчак.

«Щодо питань призову українців, які перебувають за кордоном, у тому числі на території Польщі, ми усвідомлюємо поточну ситуацію та проблеми, які вона створює для української сторони. Ми розглядаємо, як ми можемо підтримати українську сторону. Ми віримо, що оптимальним рішенням було б добре врегулювати ці питання на європейському рівні», — зазначено в заяві, надісланій Onet Міністерством закордонних справ.

За інформацією, отриманою нами в МВС, «жодних робіт у цьому напрямку в МВС та адміністрації не ведеться».

У листопаді 2023 року BBC з посиланням на дані Євростату повідомляло, що з початку конфлікту з України до країн ЄС виїхало 650 тисяч чоловіків призовного віку.

За даними ООН, з початку повномасштабного вторгнення Україну покинули близько 6,5 млн осіб (включаючи жінок і дітей).

Напередодні російського вторгнення Україну населяло приблизно 42 мільйони людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів