Фахівці механізованих і танкових військ проходять вишкіл на Львівщині

15:24 29 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Після завершення підготовки на Яворівському полігоні фахівці механізованих і танкових військ будуть направлені до військових частин Збройних Сил України.

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного повідомили сьогодні, 29 вересня: «На танкодромі 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ активно проводиться практична частина підготовки фахівців механізованих і танкових військ. Військовослужбовці вчаться керувати і обслуговувати броньовану техніку в будь-яких умовах».
«Танкодром обладнаний багатьма навчальними місцями, призначеними для практичних занять і виконання вправ, які допомагають отримати необхідні в умовах реального бою навички. Зокрема, тут відточують вміння маневрувати на пересічній місцевості, долати природні ландшафтні і водні перешкоди, ремонтувати техніку в складних польових умовах та справлятися із різними труднощами, як то раптова несправність чи застрягання техніки», – поінформували також у вищому військовому навчальному закладі.
Дмитро Боженко, який сьогодні успішно подолав смугу перешкод на БМП-2, розповів: «Із поставленими завданнями впоралися, хоча легкими їх не назвеш. Раніше в армії я не служив, але тепер, коли в країні така скрута, не можу не стати на її захист. Тепер тут навчаюсь на механіка-водія. Іноді дійсно важко, наприклад, сьогодні під час проходження болотяної ділянки смуги перешкод в нашого БМП злетіла гусениця, тож довелося проводити ремонт на місці, по коліна в воді і багнюці. Це було справжнім випробуванням, проте, як кажуть, важко в навчанні – легко в бою».
«Безпосередньо перед початком практичних занять курсанти детально вивчили необхідну теоретичну базу, тож вони знають як діяти в різноманітних ситуаціях які можуть чекати їх в бою. Окрім цього, вони також отримали основні практичні навички, використовуючи новітні електронні тренажери-симулятори», – повідомили також у військовій академії.
Викладач циклової комісії вогневої підготовки майор Олександр Герасімов пояснив: «Ми уважно слідкуємо, щоб навчальний процес проходив максимально ефективно, а матеріал засвоювався військовослужбовцями на відмінно. Для цього постійно влаштовуємо їм нові важкі випробування з урахуванням досвіду, здобутого нашими воїнами в АТО, щоб вони були готові до будь-чого. Так ми можемо бути впевненими, що в реальному бою вони впораються з будь-якими труднощами».
«Курс є успішно завершеним лише тоді, коли військовослужбовці подолають не менш, ніж 90 кілометрів безпосередньо під час практичних занять на полігоні. Після завершення підготовки фахівці механізованих і танкових військ будуть направлені до військових частин Збройних Сил України, в яких вони будуть проходити подальшу службу», – поінформували також у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та опублікували фоторепортаж із полігону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів