Facebook заборонив користувачам видалятися з результатів пошуку

16:53 11 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Закрити свої дані для перегляду через пошук можна буде тільки в одним спосіб – заблокувавши конкретного користувача, від якого ви хочете приховати свою інформацію.

Як інформує сьогодні, 11 жовтня, «Gazeta.ua», посилаючись на «Lenta.ru», користувачі Facebook більше не зможуть видалити інформацію своєї «Хроніки» з пошукової видачі соціальної мережі. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в офіційному блозі компанії.

Таким чином у результатах пошуку на Facebook буде відображатися уся загальнодоступна інформація з «Хронік» всіх користувачів соцмережі. Закрити свої дані для перегляду через пошук можна буде тільки в одним спосіб – заблокувавши конкретного користувача, від якого ви хочете приховати свою інформацію. При цьому заблоковані користувачі не зможуть бачити «Хроніку» людини, яка заблокувала їх, насилати їй повідомлення, а також перейти на її сторінку через посилання в коментарях або в розділі спільних друзів.

Про видалення загальних налаштувань конфіденційності «Хроніки» соцмережа повідомила ще у грудні 2012 року. Тоді функцію було відключено в обмеженого числа користувачів (тих, хто нею не користувався).За словами представників Facebook, розвиток соціальної мережі привів до того, що можливість встановлення автоматичної заборони на відображення інформації у пошуку згодом застаріла.

У січні 2013 року у Facebook пройшло найсерйозніше оновлення пошукових можливостей за весь час існування соцмережі – компанією було представлено так званий «соціальний пошук» під назвою Graph Search, який дозволяв знаходити фотографії, події та інформацію про музику, що слухали друзі. У жовтні у результати пошукової видачі Graph Search було також включено опубліковані користувачами пости, статуси і коментарі до фотографій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів