Дворічного львів’янина віднесло течією вниз по каналізації

19:06 10 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Рятувальники сподіваються, що його могли затримати решітки в трубах.

Про зникнення й пошуки у львівському каналізаційному колекторі дворічного малюка розповіла «Gazeta.ua»:

«У Львові продовжуються пошуки 2,5-річного хлопчика, що впав у каналізаційний люк на вулиці Широкій, навпроти будинку, де живуть його батьки. Це сталося в 11.23, бабуся разом із двома внуками-двійнятами гуляла вулицею, дівчинку тримала в руках а хлопчик вирвався і підбіг до каналізаційного люку.

Під вагою дитини кришка перевернулася і малюк зник у отворі. Першим на допомогу прибіг охоронець продовольчого ринку навпроти.

«Я почув, як кричить старша жінка. Кинувся до люка, відкрив його і побачив, що дитини вже нема. На допомогу підбігли двоє хлопців. Я спустився в люк, але дитини вже не було, її віднесло течією вниз по каналізації. Хлопці побігли відкривати паралельні люки, аби подивитися, чи не видно дитини за течією», – каже львів'янин Андрій Слюсарчик.

Із роботи викликали батьків зниклої дитини. Медикам довелося дати заспокійливе бабусі зниклого хлопчика. 

На місце події оперативно прибули рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області, три карети швидкої медичної допомоги, аварійні бригади ЛМКП «Львівводоканал», працівники міліції та відповідальні посадові особи міста Львова і області.

Рятувальники обстежили десяток люків у цьому районі, спускалися вниз, перевіряли усі повороти, заглибини. Вода у каналізаційних трубах подекуди доходила до 60 см, на звичайних ділянках не вище 30 см, однак її швидкість була надзвичайно висока – два метри за секунду. Тобто дитину могло за лічені хвилини віднести далеко від місця пригоди.

«У місті працює 60 рятувальників. Стоять пости на витоках каналізаційних стоків. Рятувальники повідомили, що у каналізаційних трубах є решітки, які могли затримати тіло дитини. Ситуацію доповідають кожні 15 хв. Рятувальники йдуть по трубах без спеціальних мотузок, аби обстежити більше території», – каже начальник оперативного відділу оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в Львівській області Валентин Дорофєєв.

«Загальна довжина колектора 15 км. Служби вже пройшли 75%, обстежили підземну річку Полтву. Деякі ділянки досліджували повторно. Залишилась ще траса у Шевченківському районі, в межах вул Тунельної. Там зараз працюють», – розповіла в.о. голови Залізничної районної адміністрації Ірина Гримак.

Відповідно до схеми виходу каналізації на поверхню виставлені чотири пости: на вул. Винниця, Торф'яна, Липинського та поблизу 7-ої каналізаційної насосної станції очисних споруд ЛМКП «Львівводоканал».

«Ми будемо з'ясовувати всі деталі. Проведемо інвентаризацію кожного люка по Львову. Те, що сталось сьогодні, – це жахливо. Це не підлягає дискусії. Сьогодні треба знайти цю дитину. Безперечно, буде відкрито кримінальне провадження за цим фактом, будуть покарані всі, але зараз основне завдання – шукати дитину. Всі сили Водоканалу кинуті на те, аби знайти дитину», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Пошуки не припиняється ні на хвилину.

Як повідомляв «Щоденний Львів», рятувальники встановили – оскільки люк був покритий не кришкою, а заглушкою, то після того, як хлопчик наступив на неї, вона провернулася, відтак дитина впала в каналізацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів