Двірнику, який затримав у Львові злодія, обіцяну за це премію ще не дали

10:32 29 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

«Та яке, – відмахується Андрій. – Увечері зайшов у цю квартиру, з якої злодій вибіг. Випив із ними 50 грамів».

«Газета по-українськи» повідомляє сьогодні, 29 жовтня, про героя-двірника в публікації Денис Мандзюка «Андрій Тютюнків спіймав квартирного злодія»:

«– У нас район такий – у неділю біля мого будинку педофіл на дитину накинувся. А у вівторок Андрій затримав крадія, – говорить директорка житлово-експлуатаційного підприємства «Стимул-Сихів» у Львові 49-річна Віра Залуцька.

22 жовтня близько 11.00 на вул. Кавалерідзе люди помітили в одній із квартир злодія. Той спробував утекти. Його затримав двірник 27-річний Андрій Тютюнків – наймолодший із 60 працівників підприємства. Він тут із січня, доти був охоронцем на ринку Шувар. Обслуговує один будинок на три під’їзди. Має зарплату 1300 грн. Живе з дружиною в селі піді Львовом.

– Збирався йти з роботи, як побачив патруль біля під’їзду, – Андрій трохи гаркавить, добирає слова, намагається говорити виважено. – Кажуть: «У квартирі злодій». Один міліціонер пішов до дверей, другий лишився під балконом. Я стояв за сіткою. А тут чоловік вискочив через вікно. Молодий, років 30, явно немісцевий. Збив із ніг міліціонера, перескочив сітку. Каже мені: «Будь людиною» – і як влупить по щелепі. Вже потім я побачив, що вибив зуба. Він спершу вирвався, а метрів за 300 наздогнали.

– То вам премію дали? – запитує хлопець у шкіряній куртці, що слухає нашу розмову.

– Та яке, – відмахується Андрій. – Увечері зайшов у цю квартиру, з якої злодій вибіг. Випив із ними 50 грамів. Раніше битися не доводилося. У селі у футбол грав.

Мер міста Андрій Садовий розпорядився, щоб Тютюнківу видали гроші на лікування у стоматолога».

Як інформував «Щоденний Львів», голова Сихівської райадміністрації Львова Ірина Маруняк повідомляла 23 жовтня: «Андрія Тютюнківа відзначать премією та компенсують витрати на медичну допомогу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів