Дві балістичні ракети вдарили по Полтаві. Десятки загиблих і поранених (відео)

14:28 3 вересня 2024 р.

Фото до новини

Влучання по території навчального закладу і сусідньої лікарні.


Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, пише DailyLviv.com

"Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території навчальеому закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким",- зазначив Зеленський.

На жахливу трагедію відреагував начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін:

"Страшний день для Полтавщини. З огляду на безпекові питання без деталей. 

Усі відповідні служби відпрацьовують на місці. Максимально злагоджені дії рятувальників та медиків сьогодні врятували не одне життя. Багато полтавців здають кров, щоб допомогти пораненим. Станом на зараз для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня. 

Щирі співчуття всім родинам, які сьогодні втратили своїх близьких. 

Ворог використовує будь-які способи для того, щоб зробити Україні болісніше та дезорієнтувати українців. Будь-ласка, довіряйте тільки перевіреним джерелам і допомагайте усім, хто рятує життя".

Згодом міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про наслідки російського удару по навчальному закладу в Полтаві:

"Рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів. Завдяки швидкій та злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги. 

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади. 

Поліція проводить поквартирний обхід — перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.  

Роботи тривають. Рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаємося, що деблокували з-під завалів усіх". 

Нагадаємо, повітряну тривогу у Полтавській області оголосили о 13.48. Вона тривала 50 хвилин.

Часовий проміжок між тривогою і прильотом був смертельно коротким. Людей застали під час спуску до бомбосховища. 

Вдалося врятувати 25 осіб, 11 з них деблоковано з-під завалів. Наразі рятувальники продовжують роботу.

Журналіст Юрій Бутусов висловив своє припущення прчини трагедії у Полтаві: " Про масове зібрання дізналась ворожа агентура, і у мережу одразу хтось виклав відео результатів удару. Ця людина, ймовірно, працює на ворога та контролює результати. 

Поки за нехтування заходам безпеки якийсь керівник показово не отримає покарання - втрату звання та реальний тюремний термін за службову халатність з важкими наслідками, сподіватись, що такі трагедії не повторяться, не доводиться".

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що "ворожий підступний удар відібрав 41 життя. Поранені більше 180 людей. Відзавтра область – у триденній жалобі. Світла пам'ять усім загиблим. Ворог обов'язково має відповісти за всі злочини проти людяності".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів