ДПСУ не пропускатиме в Україну дорослих громадян РФ

10:15 30 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал поінформував під час наради про заходи з реалізації указу та закону щодо запровадження воєнного стану під головуванням Президента Петра Порошенка, про заходи, вжиті у зв’язку із введенням воєнного стану.

«Службу переведено у перший рівень повної бойової готовності. Кордон охороняється за посиленим режимом», – доповів голова ДПСУ. За його словами, основні зусилля були спрямовані на ефективне застосування резервів та їх доукомплектування, висилку збільшених нарядів на кордон з Російської Федерацією та на адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом.

Прикордонні наряди додатково посилені зброєю та бронетехнікою, відбувається нарощення інженерно-фортифікаційного облаштування та посилено моніторинг обстановки на кордоні, активізовано оперативні та контррозвідувальні заходи. Петро Цигикал також повідомив про посилення заходів в районі проведення операції Об’єднаних сил.

«У пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю. На сьогодні обмежено в’їзд іноземців, перш за все – громадян Російської Федерації. Не пропускаються громадяни Російської Федерації віком від 16 до 60 років, особи чоловічої статі», – зазначив Петро Цигикал.

Голова ДПСУ підкреслив, що стосовно громадян України жодних обмежень на кордоні не запроваджується. Глава держави запитав: «Чи правильно я розумію, що це заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками збройних сил Російської Федерації, і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести у 2014 році?»

Президент отримав ствердну відповідь, відтак, наголосив на важливості посилення вимог до реєстрації, особливо в областях, де введено воєнний стан щодо громадян Російської Федерації. Про це повідомили в п’ятницю, 30 листопада,  на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів