Дорожники обіцяють завершити в травні ремонт траси Жовква-Червоноград-Ковель на Львівщині

23:50 15 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У прес-службі ЛОДА повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову»: «Сьогодні підрядник виконує роботи на відтинку від села Межиріччя до Червонограда».

Дорожники планують завершити поточний ремонт однієї з найгірших ділянок траси Р-15 Жовква-Червоноград-Ковель до кінця травня цього року. Сьогодні підрядник виконує роботи на відтинку від села Межиріччя до Червонограда.

Дорогу ремонтують за сучасною технологією рестайклінгу, що дозволить забезпечити термін її придатності до 12 років. Начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко повідомив також:

«На цій ділянці ми здійснюємо поточний середній ремонт, але технології, які застосовуються, можна прирівняти до капітального ремонту. Тому ця дорога повинна прослужити довго. До того ж підрядник дає гарантію від трьох до п’яти років».

За словами керівника львівської філії ТОВ «Автомагістраль» Володимира Краснопьорова, ремонтні роботи вони здійснюють у борг – за власні обігові кошти. Він також розповів підрядник: «На разі робітники кладуть вирівнюючий шар асфальтобетону, а якщо вистачить коштів, то зверху влаштуємо щебенево-мастичний асфальтобетон, який за своєю стійкістю прирівнюється до пластику, адже не пропускає води та пружинить під вагою транспорту». 

Згідно з планом виконання робіт, окрім верхнього шару покриття (щебенево-мастичного асфальтобетону), передбачено також влаштування посадкових майданчиків, заїзних кишень для автобусів та з'їздів. Зальна вартість ремонту ділянки, протяжність якої шість кілометрів, становить близько 30 млн. грн.

Рух на ділянці дороги Жовква-Червоноград-Ковель, де триває ремонт, поки що обмежений однією смугою. Про це повідомили сьогодні, 15 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів