Допомогу при народженні на Львівщині почали оформляти у пологових будинках

16:11 14 березня 2017 р.

Фото до новини

Однією з перших в Україні допомогу при народженні дитини безпосередньо в пологовому будинку Перемишлянської ЦРЛ оформила породілля Мар’яна Медвідь.

Про це повідомила прес-служба головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Крім свідоцтва про народження дитини та реєстрації місця проживання немовляти – послуг від Міністерства юстиції України, які вже надають у пологових будинках, молода мама отримала ще одну.

Сервіс із оформлення допомоги при народженні дитини вперше на Львівщині запроваджено з ініціативи головного територіального управління юстиції Львівщини та управління соціального захисту населення Перемишлянської РДА.

Вітаючи породіллю, начальник управління юстиції Львівщини Ярослав Жукровський зазначив, що можливістю отримати свідоцтва про народження у пологому будинку торік скористалось більше 5 тис. матерів, а це - 35 % від усіх народжених. З цього року органи юстиції запровадили можливість для реєстрації у пологовому будинку місця проживання дитини. А відтепер діятиме ще одне нововведення, яке позбавить батьків багатьох клопотів з документами та ходіння чиновницькими кабінетами.

«Цей пілотний проект і новий сервіс, – додав Ярослав Жукровський, – поступово буде запроваджено у всіх пологових будинках Львова та області. І народивши дитину та забравши її з пологового, мама зможе спокійно займатися доглядом немовляти і чекати надходження грошової допомоги на банківський рахунок».

Для оформлення допомоги при народженні дитини в пологовому будинку необхідні: копії паспорту та ідентифікаційного коду, соціальний рахунок для отримання допомоги, відкритий у банку, і копія свідоцтва про народження дитини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів