До навчального центру на Львівщині прибули перші новобранці весняного призову до війська

11:00 11 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі, в 184-му навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочався прийом строковиків, призваних на військову службу в Збройні Сили Україні під час призовної кампанії «Весна-2015».

У 184-му навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочався прийом строковиків, призваних на військову службу в Збройні Сили Україні під час призовної кампанії «Весна-2015». Перші групи новобранців прибули з Хмельниччини, Вінниччини, Дніпропетровщини, Житомирщини та Черкащини.

Юнаків супроводжували офіцери – представники Центру, які протягом декількох діб працювали в обласних військових комісаріатах. По прибуттю у Навчальний центр новобранців одразу переодягли у військові однострої нового зразка та розмістили у казармі. Заступник начальника 184-го навчального центру по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородоврозповів також:

«Цей призов відрізняється від попередніх, оскільки до лав Збройних Сил України призиваються юнаки віком від 20 до 27 років, а термін їх служби – півтора року. Майже місяць новобранці проходитимуть курс первинної військово-професійної підготовки, опановуватимуть ази військової служби.

Зокрема, вивчатимуть Статути Збройних Сил України, стройову, вогневу та воєнно-ідеологічну підготовки. Після складання Військової присяги на вірність українському народові чоловіки продовжуватимуть військову службу у складі структурних підрозділів центру – навчальних відділеннях та батальйоні матеріально-технічного забезпечення. У зону проведення АТО військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть, однак вони працюватимуть на перемогу в тилу, забезпечуватимуть життєдіяльність та проведення якісної підготовки курсантів Навчального центру».

Двадцятирічний Віталій з Хмельниччини пояснював матері свою тверду позицію служити строкову так: «Я ж не на війну йду, просто мушу спробувати, що то таке армія та справжня чоловіча робота». 

Нині мама досі хвилюється, але я її заспокоюю, що у мене все добре. У родині хлопця багато військових, а рідний дядько нині захищає Батьківщину в зоні АТО.

Віталій каже, що продовжує військову традицію родини, тому й забажав стати строковиком. Упродовж місяця до 184-го навчального центру Академії сухопутних для проходження служби прибудуть близько півтисячі строковиків з 17 регіонів України.

Про це повідомили сьогодні, 11 квітня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів