До Львова повернулися з Донбасу близько двох сотень бійців батальйону «Воля» (відео)

12:00 5 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

У п’ятницю в центрі міста під звуки оркестру зустрічали захисників України з Третього батальйону територіальної оборони Львівської області.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Сьогодні, 5 грудня, до Львова повернулися зі зони бойових дій близько двох сотень бійців Третього батальйону територіальної оборони Львівської області «Воля». У центрі міста під звуки оркестру їх зустрічали рідні, друзі, а також військові та представники обласної влади.

Родичі та друзі бійців почали збиратися біля пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі Львова о 9.00. Вони не бачили своїх близьких, які були на сході України, ще з літа, тому з нетерпінням чекали зустрічі з ними. Люди приготували для них квіти, кульки, прапори України.

Автобуси з бійцями приїхали ближче до 10.00. На честь Героїв грав оркестр. Рідні одразу побігли до автобусів, аби зустріти захисників.

Люди не стримували сліз. Бійці були щасливими, що мають змогу нарешті обійняти своїх коханих, батьків, дітей.

Боєць пан Іван, якого зустрічала дружина, розповів, що дорога Львова зайняла 22 години. У зоні АТО боєць провів майже три місяці.

«Там було по-різному. Люди стояли на морозі у літніх берцях та формі. Якби не волонтери, то не знаю, що б ми робили. Тому низький їм уклін», – сказав Герой.

Молодого бійця Дмитра зустрічала кохана дівчина. Вони не бачились із липня. П’ять місяців хлопець воював на Луганщині. Він розповів, що було дуже важко, однак усі завдання керівництва виконували. Зараз хлопець планує відпочити вдома.

«Бійці впоралися із своїми завданнями. Вони молодці. З матеріального боку складнощів у них не було. Бійцям допомагала влада, дуже багато зробили волонтери. Були проблеми із транспортом. Під час ведення бойових дій багато машин ламалися. Там через морози машини не заводяться», – розповів т.в.о. військового комісара Львівського обласного військкомату підполковник Олександр Тіщенко.

Зазначимо, бійці матимуть двотижневу відпустку. Далі вони повернуться у військову частину для проведення бойового злагодження.

Про це повідомив у п’ятницю кореспондент «ІА ZIK».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів