«Дні цивільного захисту» у львівських школах уже стартували

11:00 7 березня 2017 р.

Традиційно навесні для маленьких мешканців кожного району Львова відбуваються заходи з попередження і реагування на надзвичайні ситуації – показові «Дні цивільного захисту» із залученням техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій України та особового складу районних відділів ДСНС.

Про це повідомили сьогодні, 7 березня, у Львівській міськраді, де також поінформували: «Під час «Днів цивільного захисту» педагогічним колективам і дітям розповідають про те, як надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися на місцевості, виживати у дикій природі та виготовляти маскувальні сітки. Також – проводять показову евакуацію зі шкіл під час навчальних пожеж, замінування та інших можливих надзвичайних ситуацій із залученням спеціальної пожежно-рятувальної техніки. Передбачені також змагання з елементами цивільного захисту.

«Дні цивільного захисту» будуть розпочинатися о 9:00: 14 березня – у Класичній гімназії при Львівському національному університеті імені Франка на вулиці Пороховій, 3 у Франківському районі; 16 березня – у Львівській загальноосвітній школі №82 на вулиці Шафарика, 13 у Личаківському районі; 23 березня – у навчально-виховному комплексі «Сихівська» на вулиці Хоткевича, 48 у Сихівському районі; 23 березня – у середній загальноосвітній школі №23 на вулиці Варшавська, 126 у Шевченківському районі;

– 30 березня у Львівській українській гуманітарній гімназії імені Олени Степанівни на вулиці Олени Степанівни, 13 у Залізничному районі.   У  середній загальноосвітній школі №34 імені Маркіяна Шашкевича на вулиці Замкнена, 8, Галицький район) такий захід уже відбувся 2 березня.

Школярі під час заходу мають змогу не тільки подивитися на практичні дії рятувальників, які ліквідовуватимуть умовні пожежі, рятують людей з приміщень навчальних закладів тощо, а й безпосередньо можуть поспілкуватися з рятувальниками та побачити професійну пожежно-рятувальну техніку. Начальник  управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький зазначає: «Стало доброю традицією, що спільно з управлінням освіти Львівської міської ради, Головним управлінням ДСНС, районними адміністраціями щорічно проводяться «Дні цивільного захисту» у навчальних закладах міста. Вони популяризують безпечний спосіб життя серед наших дітей і підлітків, підвищують рівень їх практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях. Потрібно, щоб вихователі доводили до дітей правила цивільної безпеки дитячою мовою, тобто в ролі ігор та забав. Так діти навчаться правильно переходити вулиці, знатимуть, як поводитись у випадку пожежі та в інших небезпечних для життя ситуаціях».

Про це повідомили сьогодні, 7 березня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів