Для захисту Львова з повітря бракує засобів ППО, - речник ПС ЗСУ

11:02 20 червня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні ППО розміщене там, де це найбільш потрібно, захищаючи великі міста, інфраструктурні об’єкти, об’єкти атомної енергетики і лінію фронту.

Про це, відповідаючи на запитання тележурналіста про дрони, які уразили Львів, сказав у телемарафоні речник Повітряних сил ЗСУ полковник Ігнат Юрій, пише Dailylviv.com.

"Хто літав Україною літаком, дивився з віконечка, міг побачити, яка в нас прекрасна і велика держава. І покрити усі напрямки тими системами, які сьогодні є, зенітно-ракетними комплексами – великого та середнього радіусу дії – неможливо. Сьогодні ППО розміщене там, де це найбільш потрібно, захищаючи великі міста, інфраструктурні об’єкти, об’єкти атомної енергетики і лінію фронту. Не вистачає банально засобів ППО, і це ще м’яко кажучи, для того, щоб покрити Україну ковпаком, як це зробила держава Ізраїль", – пояснив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Ігнат Юрій.

Цю ситуацію відчутно змінили б американські літаки F-16, про постачання яких Україна віддавна просить своїх західних партнерів.

Натомість раніше міністр оборони України Олексій Резніков, сказав, що літаки F-16 можуть найшвидше з'явитися в Україні не раніше за 1 січня 1024 року. 

Впродовж години повітряної тривоги у Львові вибухнули три ударних дрони, - Козицький

У Львові три влучання ударних безпілотників, - Козицький

Садовий повторив інформацію Козицького про вибухи у Львові

Вибух у Львові спричинив зміни трамвайних маршрутів

Нічний масований ракетно-авіаційний удар по Україні, - Генштаб ЗС

Росіяни вдарили по Україні 35-ма дронами, - ПС ЗСУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів