Для ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі неподалік Львова використають авіацію (оновлено)

12:00 8 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: qha.com.ua

До Грибовицького сміттєзвалищі закликають не наближатися, оскільки прогнозується зсув сміття, а це може призвести до непередбачуваної ситуації.

«Для гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі використають авіацію», – повідомили сьогодні, 8 червня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 8 червня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки погодила доцільність застосування авіації державної служби надзвичайних ситуацій для гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Таке рішення прийнято зважаючи на загрозу обвалу, яка унеможливлює гасіння пожежі рятувальниками.

Відповідно до рішення національна поліція спільно з патрульною поліцією має перекрити всі доступи до сміттєзвалища. Закликаємо людей не наближатися до сміттєзвалища – зони потенційної небезпеки, оскільки прогнозується зсув сміття, а це може призвести до непередбачуваної ситуації. Роботи розпочинають  сьогодні, 8 червня, о 11:15».

Натомість у прес-службі Львівської міської ради повідомили сьогодні, 8 червня, в 

«Як поінформував сьогодні під час апаратної наради міський голова Львова Андрій Садовий, для гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі заплановано залучити два літаки АН-32. Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «Вчора, після розмов з вищим керівництвом держави, було прийнято рішення стосовно залучення авіації для гасіння пожежі. І сьогодні авіація буде брати в цьому участь. Ситуація надзвичайно складна». 

Сьогодні на 6:00 ранку площа горіння складала орієнтовно 700 квадратних метрів. Також міський голова додав, що сьогодні на ранок у Львові є труднощі з вивезенням сміття.

За інформацією «гарячої» лінії міста, вчора, 7 червня у міську раду надійшли сім звернень щодо переповнення сміттєвих контейнерів: три – з Сихівського району, два – з Франківського району, по одному – з Личаківського й Шевченінквського  районів. Сьогодні, 8 червня на «гарячій» лінії міста зафіксовано два аналогічні звернення, одне з яких стосується Сихівського, інше – Залізничного районів міста. Як поінформували під час апаратної наради керівники районних адміністрацій, труднощі, які виникають з вивезенням сміття, оперативно вирішують з перевізниками та ЛКП».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів