Дітей-іноземців після 18-років не впускають в Україну до батьків. Така позиція Держприкордонслужби

18:09 6 вересня 2020 р.

Фото до новини

У Львівському міжнародному аеропорту "Львів" громадян США, Німеччини та Канади, які прибули відвідати батьків, не пропускали через прикордонний контроль. Бо Державна прикордонна служба вважає дітьми осіб до 18 років.

Одна з пасажирок Марія Ягла повідомила на своїй сторінці у Facebook, що прибулі пасажири із 17:30 суботи не можуть вийти з аеропорту.

"Всі вони мають законні (згідно з постановою КМК 641 від 27 серпня 2020 р.) підстави для в'їзду в Україну як іноземні громадяни, які є родичами першої лінії громадян України. Але наші українські посадовці для свого користування придумали один пунктик до вищезгаданої постанови, а саме, що іноземці, які їдуть до батьків-громадян України, мають бути дітьми до 18 років. Хоча в постанові цього немає", - написала вона.

Вона також зазначила, що пасажири мають всі необхідні документи, щоб в'їхати в Україну: свідоцтва про народження, про одруження, копії паспортів батьків, медичну страховку тощо.

У постанові уряду від 27 серпня 2020 року зазначено, що до переліку осіб, які мають право на перетин кордону є особи, "які є батьками або дітьми громадянина України". Жодних згадок про вік в документі немає.

Держприкордонслужба України по-своєму трактує цей урядовий документ. Свою позицію вона виклалав інформації, яку розіслала в ЗМІ.

За словами Держприкордонслужби, зростає кількість випадків прибуття в Україну іноземців, батьки яких є громадянами України. Однак, за її трактуванням, винятком для безперешкодного в'їзду в Україну є не всі діти, а лише ті, які не досягнули 18ти років.

"Постанова Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачає виключення стосовно в’їзду в Україну для іноземців – дітей громадян України, однак дітьми є особи, які не досягнули 18 років.

У випадках прибуття в Україну іноземців віком старше 18 років, батьками яких є громадяни України, прикордонники з’ясовують мету поїздки та вивчають підстави для перетинання державного кордону. У разі наявності підстав гуманітарного характеру може виноситися рішення Голови Держприкордонслужби щодо пропуску цих осіб в Україну.
Більшість ситуацій такого характеру прикордонники спостерігають упродовж останніх кількох діб в аеропорту Львова.

Стосовно цих осіб проводяться заходи прикордонного контролю для прийняття рішень щодо їх пропуску на територію України",- наголошують у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, Уряд закрив кордони на в'їзд іноземцям.

Уряд України назвав категорії іноземців, які зможуть в’їжджати в Україну в період обмежень.

Austrian Airlines відновила авіарейси з Відня до Львова.

Літаки МАУ з 14 вересня літатимуть мало.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів