Десять заповідей влади для мешканців Львова на час карантину

20:12 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 1 квітня, у Львові відбулось засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, на якому прийнято рішення дозволити діяльність оптикам, магазинам з продажу медичних виробів, сервісним центрам з ремонту комп’ютерів, сервісним центрам мобільних операторів, що надають послуги мобільного зв’язку, майстерням з ремонту велосипедів, пунктам прокату велосипедів.

Серед рішень комісії також такі:

Рекомендувати усім мешканцям міста виходити з дому з документом, який засвідчує особу.

Заборонити вхід до торговельних залів, громадського транспорту, закладів охорони здоров’я, заправних станцій та інших установ, які працюють в умовах карантину, без засобів захисту, масок. У всіх закладах, які працюють в умовах карантину, повинні забезпечити наявність антисептиків на вході.

Дозволити перевозити у громадському транспорті пасажирів у кількості половина з наявних місць для сидіння.

Рекомендувати з 6 квітня усім торговим закладам забезпечити можливість безготівкової оплати - разом із готівковою. Ринкам рекомендуємо виконати цю умову до 30 квітня.

Заборонити користуватись дитячими майданчиками.

Спортивним майданчиком може одночасно користуватись лише одна людина. Перед та після заняття на спортивному засобі його необхідно дезінфікувати.

Заборонити вживання їжі та напоїв у парках і зелених зонах міста

Необхідно правильно і відповідно до протоколу забезпечити харчування бездомних та нужденних.

На вихідних забезпечити рейди парками та скверами із залученням Нацгвардії на дотримання умов карантину і штрафування порушників.

Мерія звернеться до Нацбанку України щодо пониження ставки користування платіжними терміналами до 0,5−0,7%.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Сьогодні також стало відомо, що для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину – до 24 квітня 2020 року.

Згідно з опитуванням мешканців України соціологічною групою "Рейтинг" 74% вважають, що потрібно запровадити штрафи для людей за порушення карантину. 19% – проти такої ініціативи. 58% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними. 28% взагалі стверджують, що вони є занадто м’якими. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів