Депутати Львівської міськради затвердили зміни до бюджету

14:36 1 грудня 2016 р.

На пленарному засіданні сесії ЛМР затвердили зміни до переліку об’єктів, видатки на які цьогоріч проводять за рахунок бюджету розвитку, а також залишку коштів, що утворився в ньому станом на 1 січня 2016.

Про це повідомили сьогодні, 1 грудня, в прес-службі Львівської міськради. У ній також поінформували, що серед змін – спрямування коштів із державної субвенції «Львівавтодору» для виплати частини кредиту за трамваєм на Сихів, додаткових коштів для співфінансування житла учасникам АТО, а також 36 мільйонів гривень як внеску в статутний фонд «Львівспецконтрансу».

Як пояснила директор департаменту економічної політики міськради Ірина Кулинич, останнє стосується виплати комунальному підприємству компенсації за вивезення ТПВ впродовж листопада та двох декад грудня. За словами посадовця, загалом, станом на 1 листопада, «Львівспецкомунтрансу» спрямовано з міського бюджету 64,1 млн. гривень компенсації, з яких 2,7 млн. гривень – на закупівлю контейнерів та погашення кредиту за сміттєвози, а 61,4 млн. гривень – це, власне, компенсація за вивезення сміття.

Ще 8,82 млн. гривень у червні-липні компенсували комунальним підприємствам, які обслуговують житловий фонд міста.  Ірина Кулинич зазначила: «Врахувавши всі витрати, які місто від літа понесло на вивезення ТПВ, буде 76,85 млн. гривень. За весь цей період ми вивезли 67,5 тисячі тонн сміття зі Львова».

Водночас, як підкреслив міський голова Львова Андрій Садовий, станом на 1 листопада 2016 року місто отримало 78,5 млн. гривень додаткових коштів від розміщення вільних залишків на депозитах. Відтак, фактично, ці кошти й пішли на погашення витрат за вивезення сміття. Він також зазначив: «Дуже складна ситуація, тому кожна гривня тих коштів проходить перевірки».

Детальніший перелік змін до бюджету – у вкладеннях на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів