Депутати ЛМР хочуть звільнити 4 начальників управлінь

12:37 24 вересня 2013 р.

Депутати Львівської міської ради наполягають, аби міський голова Львова звільнив начальників чотирьох структурних підрозділів: управлінь - охорони історичного середовища Лілію Онищенко-Швець, зовнішньо-економічних відносин та інвестицій – Сергія Кіраля, культури – Ірину Подоляк, відділу кадрів апарату виконкому Галину Бордун.

Про це «Щоденному Львову» повідомив депутат ЛМР Ерік Парсаданян. За кадрові зміни на вчорашній сесії ЛМР депутати віддали 64 голоси і подолала вето міського голови на ухвалу ЛМР «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради у 2012 році». Саме в цьому документі є вимога про кадрові зміни.

У відповідь міський голова Андрій Садовий заявив, що ця ухвала суперечить законодавству, адже звільняти посадових осіб – це повноваження міського голови.
«Звільнення та призначення посадовців міської ради – це повноваження виключно міського голови, тому ця ухвала суперечить чинному законодавству і тому ця ухвала зупинена міським головою», - зазначив Андрій Садовий. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Зі свого боку, Ерік Парсаданян називає це рішення депутатів політичним. Бо лише в такий законний спосіб вони можуть продемонструвати свою принципову позицію і вплинути на кадрову політику міського голови Львова.

Нагадаємо, одразу після пленарного засідання 18 липня, коли депутати визнали роботу виконавчих органів Львівської міської ради незадовільною та запропонували звільнити 5 керівників управлінь, Андрій Садовий наклав вето на цю ухвалу і оперативно зробив кадрове рокирування: перевів начальника управління комунальної власності Євгена Климковича керувати КП‭ «‬Адміністративно-технічне управління‭» ‬департаменту містобудування, а на вакантну посаду призначив Ірину Свистун, яка до Євгена Климковича очолювала КП‭ «‬Адміністративно-технічне управління‭».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів