Депутат Чернівецької міськради вимагає не приймати відходи зі Львова

14:28 5 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: acc.cv.ua

Наталя Якимчук заявила: «Сміття зі Львова ввозиться на Чернівецьке сміттєзвалище вже впродовж двох-трьох днів!».

«Депутат чернівецької міської ради Наталя Якимчук вимагає обговорити на сьогоднішньому засіданні позачергової сесії питання ввезення сміття зі Льова в Чернівці. Вона зазначила:

«До мене як до представника громади Чернівців звернулись громадяни із проханням перевірити інформацію стосовно ввезення на Чернівецьке міське сміттєзвалище сміття із Львова. Низка офіційних джерел підтвердили мені цю інформацію: сміття із міста Львів ввозиться на Чернівецьке сміттєзвалище вже впродовж двох-трьох днів!

Вважаю, що ввезення має бути негайно призупинене і ситуацію, яка склалася, мають прокоментувати відповідальні за це особи – Чернівецький міський голова Олексій Каспрук та директор департаменту ЖКГ Сергій Погорений.  На сьогодні Чернівцях немає сміттєпереробного заводу.

А сміттєзвалище має можливість забезпечувати потреби лише Чернівці, а не інших регіонів. Вважаю, що на сесії міської ради, засідання якої триває сьогодні, дане питання має бути прокоментоване відповідальними особами. Постає питання: хто відповідатиме за збитки, що завдаються екології міста, і за екологічну катастрофу, яка може настати в місті в результаті ввезення великої кількості сміття із сусідніх регіонів?»

Про це повідомили сьогодні, 5 серпня, в чернівецькій інформаційній агенції «АСС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів