Департамент містобудування Львівської міськради отримав нового очільника

11:55 17 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий представив у середу, 17 липня,нового в.о. директора департаменту містобудування – Володимира Цабака.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Сергій Коровайник, котрий досі обіймав цю посаду, став начальником управління земельних ресурсів».

Міський голова Львова Андрій Садовий пояснив: «Як ви знаєте, довший час департамент містобудування очолював Сергій Коровайник. Сергій зробив титанічну працю. Він дав хороший імпульс для роботи самого департаменту. Але чесно кажучи, така навала роботи, яка сьогодні є на управління земельних ресурсів, що фактично йому приходиться сидіти на двох кріслах одночасно. Тому ми, порадившись, прийняли рішення, що він сконцентрується на роботі управління. А я попросив пана Цабака взятися за роботу департаменту».

Андрій Садовий також розповів: «Як ви знаєте, пан Володимир прекрасно організував роботу Інспекції архбудконтролю. Це приклади роботи, якими хвалиться уряд, міністри: будинки семиповерхові зносимо, заправки зносимо… Тому, я думаю, пан Володимир в цьому плані наведе якісний порядок».
Володимир Цабак зазначив: «Ви напевно всі знаєте, в який непростий час ми сьогодні працюємо. Звичайно, що разом усім набагато легше виконувати всі складні завдання. Я впевнений, що є гарний колектив, який працює. Я максимально відкритий для кожного з вас. Всі разом ми зробимо багато для процвітання нашого міста. Дякую за довіру».

Андрій Садовий окреслив основні завдання департаменту на найближчу перспективу: «Насправді містобудівельний блок є один з наважливіших в житті нашого міста, тому що ця форма, яка сьогодні вибудовується, вона потім дає і зміст, і наповнення. Це речі, які між собою дуже серйозно пов’язані. Ви пригадуєте наскільки змінився образ міста, коли головним архітектором почав працювати пан Чаплінський, який приніс у місто багато інновацій, з’явилися міжнародні архітектурні конкурси. І я думаю, що ця практика повинна мати якісне продовження, якісне розширення».

Міський голова також зазначив: «Звичайно, що для кожного, хто звертається до міста чи з питаннями узаконенням земельної ділянки, чи отримати дозвіл на будівельні роботи – дуже важливим є питання законності питання, оперативності і питання глибокого розуміння, бо часто підприємці мають певний жаль, тому що не всі вони є фахівцями у питаннях архітектури. Тому наша завдання ще і вміти проконсультувати, вміти і допомогти».

Андрій Садовий також зауважив: «Але є певні речі, які дисонують з архітектурою нашого міста – малі архітектурні форми. Тут маєте чітку задачу: їх має ставати вдвічі-втричі менше. Використовуючи виключно законні підстави, тому що багато споруд працюють на межі чинного законодавства. Як ви знаєте, дуже часто той самий «лівий» алкоголь, який виробляється на спиртзаводах потім розливається в пляшки і вночі в певних МАФах він продається. Оскільки правоохоронна система закривала на це очі, ліквідація цього явища буде корисна для громади міста».

Міський голова також наголосив: «Незаконні забудови – це також важливий фактор. Під цим департаментом знаходиться контроль за рекламою, вивісками. Ми також встановили стандарт в Україні, але я бачу, що зараз хтось знову пробує це порушити. Кількість реклами в місті має зменшуватися вдвічі-втричі. Якщо раніше це була стаття доходу, то на сьогодні, я вважаю, що реклама на кожному кроці – це за межею здорового глузду».

Андрій Садовий також нагадав: «І звичайно велика справа, яка перед нами стоїть – ми в цьому році повинні почати будувати завод з переробки відходів. Вся документація готова, Міністерство екології всі дозволи дало, ми зараз чекає від ЄБРР фінального рішення по компанії, яка буде будувати і це буде великий виклик. Тут звичайно цей процес потребуватиме серйозної підтримки і від обласної державної адміністрації, і від міністерств профільних. Це має бути успіх для українців, тому що ми в країні не маємо ні одного заводу, який би переробляв тверді побутові відходи.

Міський голова також розповів: «У нас є дуже позитивна динаміка з рекультивацією Грибовицького полігону. Ми в цьому році розпочинаємо цей процес і рекультивація буде одною з перших в Україні такого масштабу, тому що ніде в Україні такі великі полігони ще не проводили таку рекультивацію. Тому перед вами, пане Володимире, велика дорога, велика завдання, але ми будемо вам допомагати і будемо питати про виконану роботу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів