Дахи в центрі Львова відреставрують за чотири мільйони гривень

11:30 4 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Фірма «Володар-Маркет» розпочала реставраційні роботи з ремонту дахів в будинках №11 на вулиці Саксаганського й №6/7 на площі Міцкевича.

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко повідомила в середу, 4 липня: «Тривають роботи з реставрація фасаду і даху будинку №11 на вулиці Саксаганського. Це дуже гарний і знаковий будинок для Львова, зразок пізньої сецесії. У цьому будинку була велика проблема з дахом. За проектом там було внутрішнє водовідведення, тобто на горищі були зроблені не ринви, а жолоби, по яких стікала вода. Ці жолоби колись протікали і їх невдало замінили – забрали і вивели ринвами. І дах почав протікати. Мешканці цього будинку дуже активні і добивалися, щоб їм допомогти відремонтувати дах. Наразі на ці роботи з міського бюджету передбачено три мільйони гривень. Проводить роботи фірма «Володар-Маркет». Це одна з кращих фірм, яка спеціалізується по ремонту дахів».

Лілія Онищенко розповіла також: «Тривають роботи з ремонту даху в будинку №6/7 на площі на площі Міцкевича. Це кутовий будинок на розі вулиці Коперника і проспекту Свободи. У цьому будинку теж величезна проблема з дахом, зокрема з куполом даху — його в будь-який момент може знести вітром. Цей купол має цинкові фігурні зображення, які зроблені методом чеканки. Це дуже складний дах і ми вболіваємо чи нам вдасться все зробити. Тендер на проведення робіт виграла також фірма «Володар-Маркет». Будемо їм всіляко допомагати і сприяти, щоб вони зробили цей об’єкт».

Про це повідомили в середу, 4 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів