Чисельність окупантів перевищує українське військо майже в 10 разів

09:21 12 квітня 2024 р.

Фото до новини

Замість однієї бригади командування ЗСУ змушене ставити на ту чи іншу ділянку фронту три.

Збройні сили України відчувають брак особового складу, російські загарбники переважають на фронті у майже 10 разів. Про це заявив командувач об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль, пише DailyLviv.com.

«Противник перевищує нас у 7-10 разів, у нас брак особового складу. У деяких відділеннях у нас залишилося по два, в деяких – по три-чотири людини, тоді як за статутами їх мало бути 8-10. За тактичними нормативами, це відділення має гарантовано обороняти 100 метрів фронту. Якщо є двоє, вони можуть обороняти 20 метрів фронту», – зазначив військовий.

Читайте також: 1000 ракет та майже 2800 шахедів і 7000 КАБів випустила РФ по Україні з початку року

Як зазначив командувач об'єднаних сил ЗСУ, замість однієї бригади змушені ставити на ту чи іншу ділянку фронту три. Своєю ті «додаткові» бригади могли б перебувати в тиловій смузі, де військові мали змогу перепочити, доукомплектуватися, отримати зброю, пройти підготовку, аби замінити ту бригаду або створити ударне угруповання.

«За умов нормальної забезпеченості особовим складом, ці дві додаткові бригади могли б відпочивати й готуватися, або входити в ударне угруповання для подальшого наступу. Але замість цього бригади тримають фронт», – додав він.

Нагадаємо, диктатор Путін збільшує чисельність російської армії. Росія заявила, що збирається нібито збільшити армії, створивши нові підрозділи. Зокрема, йдеться про створення дніпровської річкової флотилії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів