Чому ЛМР не рекомендує відвідувати басейни мережі «Sport Life» та Аквапарку «Пляж»

12:49 20 червня 2024 р.

Фото до новини

З початку літа у Львові відновили дослідження якості води у басейнах міста. Із шести басейнів, які перевірило місто, вже вдруге поспіль у басейні СКА виявили незначне перевищення хлоридів.

Медики розповіли, чи безпечно відвідувачам купатися у такій воді, а також «Адміністративно-технічне управління» прозвітувало, які адміністрації басейнів відмовляються допускати міських лаборантів для перевірки води. Про це повідомила пресслужба ЛМП, пише DailyLviv.com.

В управлінні охорони здоров’я пояснили, що на стан здоров’я відвідувачів басейну може впливати лише перевищення вільного хлору - і цей показник у нормі. Водночас виявлений незначний надмір хлоридів не шкодить здоров’ю людини.

«Гранична допустима концентрація хлоридів у воді басейну становить 350 мг/л. При дослідженні води у басейні СКА виявили вміст хлоридів 397.04 мг/л, що перевищує норму у 1,1 раза. Ці значення не несуть шкоди відвідувачам. Виявлені хлориди мають вплив лише на саму воду — її смак та запах. Внаслідок взаємодії хлоридів з іншими хімічними речовинами у воді також можуть утворюватися відкладення на стінках та міжплиткових швах басейну і відбуватися корозія обладнання, але на організм людини вони не впливають», – пояснили медики.

Водночас Львівська міська рада не рекомендує відвідувати басейни мережі «Sport Life» та Аквапарку «Пляж», які вже двічі не допустили фахівців міської лабораторії для проведення відповідного дослідження.

Нагадаємо, у львівських басейнах кожні два тижні перевіряють якість води. Працівники хімічної лабораторії комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» відбирають проби води у басейнах Львова та оприлюднюють результати обстежень.

Дослідження проводять за 11 показниками. Вимірюють: водневий показник pH, залізо, азот амонійний та аміак, нітрати, нітрити, хлориди, загальну твердість, сухий залишок, залишковий (вільний) хлор, запах та температуру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів