Четверта хвиля мобілізації вже стартувала в Україні без офіційного оголошення, – ЗМІ (відео)

23:26 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Українці знову почали отримувати повістки з військкоматів – хоч в армії говорять лише про уточнення списків.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Чергова мобілізація на старті. Українці почали масово отримувати повістки з вимогою з'явитися до військкоматів.

За планами Міноборони, армія має доукомплектуватися 40 тисяч призовників і 10 тисяч контрактників. Такі плани на 2015 рік озвучив міністр оборони Степан Полторак.

Виступаючи у Верховній Раді, він наголосив, що армія потребує негайної реформи. Адже кримські події та АТО на Донбасі довели нежиттєздатність попередньої моделі існування Збройних сил.

«До кінця року буде створена нова система, нова структура і весь особовий склад Міністерства оборони пройде відповідну переатестацію. Але для того, щоб поміняти людей, спочатку треба, щоб не завалити всю систему, треба проаналізувати стан справ і підготувати їм заміну», – пояснив керівник Міноборони.

На відродження війська міністр просить виділити з бюджету-2015 близько 50 млрд гривень. Це втричі більше, ніж армія отримала в поточному році.

«Передбачається створення нових частин і підрозділів, бригад і створення сил спеціальних операцій. Крім того, 4 оперативні командування, які будуть керувати Збройними силами по територіальному принципу», – пояснив Полторак.

Кошти мають піти на закупівлю і модернізацію військової техніки та озброєння, відновлення старої, будівництво кораблів та катерів, створення та навчання спеціальних військ, а також розвиток власних військових розробок. Чисельність армії планують наростити до 250 тисяч осіб.

Ідею скасування військового обов'язку відклали щонайменше до закінчення бойових дій. Наразі ж питання стоїть про ротацію діючих сил АТО.

Полторак пояснив, що чергова хвиля мобілізації необхідна, бо конфлікт на Донбасі триває, а Росія нарощує свою військову присутність у регіоні та поблизу українських кордонів. Конкретної дати старту призову міністр не назвав.

Однак українці вже почали отримувати повістки. У військкоматах заспокоюють, що викликають лише для формування списків потенційних кандидатів на мобілізацію.

Коли настане її час – дадуть знати окремо. У пріоритеті, як і раніше, ті, хто має досвід служби в армії і потрібну військову спеціальність.

Про це повідомив сьогодні, 12 грудня, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Іван Гребенюк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів