Черги зі заробітчан на кордоні з Польщею: скільки треба чекати

13:40 7 травня 2021 р.

Фото до новини

Українські заробітчани після Великодня масово кинулися до Європи. На кордонах утворилися значні черги.

Про це інформує ТСН, пише Dailylviv.

На українсько-польському кордоні накопичилися понад дві сотні авто. Левова частка у пункті пропуску "Шегині", є затор і у "Краківці". Прикордонники прогнозують, що черги впродовж вихідних зникнуть.

Скупчення автівок утворилося саме на виїзд з України. На свою чергу українці очікують по 8-10 годин. Це заробітчани, які масово повертаються на роботу до країн Європи після Великодня, і студенти.

Черги, як зауважують українські прикордонники, були прогнозовані й утворюються щороку у період свят. Пришвидшити пропуск не можна через карантинні заходи безпеки, адже обидві сторони витрачають більше часу на оформлення через температурний скринінг та перевірку документів.

"Свята вже закінчилися і наші громадяни повертаються на роботу, можливо, на навчання до країн Європи. Прогнозуємо, що черги впродовж вихідних мають зникнути", - розповіла начальниця пресслужби Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Як повідомлялося, за даними опитування одного з пошукових сайтів, 9 із 10 власників бізнесу в Польщі не урізали зарплати українцям попри пандемію. А більшість – забезпечили робітників засобами особистого захисту та організовують роботу з дотриманням усіх карантинних норм і правил.

Прикордонники і митники збільшили кількість нарядів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів