Частину українських F-16 дислокують на 16 авіабазах за кордоном

11:52 10 червня 2024 р.

Фото до новини

Мета такого рішення – убезпечити F-16 від російських ударів.

Ситуація на фронті залишається напруженою, ускладнення ситуації спостерігається на покровському напрямку. Про це повідомляє українська влада та командування армії. Не відмовляються росіяни і від атак на інших напрямках, пише DailyLviv.com.

Протягом багатьох тижнів росіяни намагалися просунутися на захід від Авдіївки в бік Покровська – міста, яке є важливим комунікаційним вузлом. Про те, що покровський напрямок є найважчим на фронті, повідомив  президент Володимир Зеленський. За його словами, «саме тут окупанти тиснуть найбільше», і саме тут щодня найбільше боїв.

Читайте також: Загальний залп 28 ракет. РФ вивела у Чорне та Азовське моря 4 носії «Калібрів»

За даними Генштабу України, за минулу добу на цій ділянці фронту відбулося 27 бойових дій з ворогом. Загалом їх було понад 70 по всьому фронту, українцям вдалося зупинити агресора на північ від Харкова, де росіяни розпочали наступ понад місяць тому, але значних успіхів не досягли.

Тим часом начальник авіації командування Повітряних сил Сергій Голубцов повідомив, що Україна зберігатиме частину наданих літаків F-16 на авіабазах за кордоном. Мета такого рішення – убезпечити F-16 від російських ударів.

Читайте також: Українці обстріляли буксир та баржу у Таганрозькій затоці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів