Чадний газ отруїв цього року у Львові 28 дітей

11:57 29 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: viche.lutsk.ua

А загалом від нього постраждали в 2013-му в найбільшому місті Західної України 73 людей.

Як передає сьогодні, 29 листопада, прес-служба міської ради, її управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертається до всіх мешканців Львова з нагадуванням, що слід неухильно дотримуватись правил поводження з газовими приладами. А в холодну пору це особливо актуально, особливо – там, де немає центрального опалення.

Адже у Львові щораз зростає кількість людей, які отруїлись чадним газом, серед них є діти. За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, від початку року в місті вже трапилося 38 випадків отруєння людей чадним газом, внаслідок чого постраждало 73 особи.

Причому 28 із них – діти. На жаль, трапилось і два смертельних випадки.

Відтак керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький наголошує:

«Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку». 

Принагідно прес-служба міської ради нагадує, чадний газ (окис вуглецю) – це безколірний газ без запаху. А лтруєння ним може статись при згорянні природного газу, під час роботи бензинових двигунів, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів та в гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Як повідомляв «ЩЛ»,  учора на Львівщині знову загинула від чадного газу людина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів