Бюрократичне полегшення для всіх 5 808 приватних нотаріусів України

16:18 18 вересня 2013 р.

Їм не треба буде у триденний строк передавати постачальнику невикористані спеціальні бланки нотаріальних документів.

При зупиненні нотаріальної діяльності приватного нотаріуса на строк до двох місяців пропонується зберігати у нотаріуса невикористані спеціальні бланки. Про це йдеться у проекті постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 22 Порядку витрачання, зберігання, обігу спеціальних бланків нотаріальних документів і звітності про їх використання», розробленій Міністерством юстиції та прийнятій на засіданні Кабінету Міністрів України 18 вересня 2013 року.

«Раніше у разі короткотермінового призупинення нотаріальної діяльності (а це могла бути відпустка, хвороба, інше) приватний нотаріус зобов’язаний був у триденний строк передати невикористані спеціальні бланки нотаріальних документів їх постачальнику, а після цього знову чекати на їх постачання. Тепер же такі незручності та зарегульованість у роботі приватних нотаріусів буде усунуто, що лише поліпшить якість обслуговування населення», - повідомила міністр юстиції України Олена Лукаш. 

Загалом сьогодні в Україні нотаріальну діяльність здійснюють 5 808 приватних нотаріусів. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів