Буревій у Самборі: повалено 80 дерев, зірвано 40 дахів ( відео)

07:58 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

Людських жертв немає.


У Львівській області у м. Самбір внаслідок буревію повалено близько 80 дерев і зірвано дахи з пона 15 будинків. Двоє людей звернулися в лікарні за допомогою лікарів. Зараз на місці події працюють два відділення рятувальників, які за допомогою бензопил зрізують дерева. Про вчора це розповів "5 канал".

А ось що про це стихійне лихо повідомило ГУ ДСНС України у Львівській області. 23 вересня частиною території Львівської області пройшли грози, що супроводжувалися значними поривами вітру. Підвищена інтенсивність цих явищ спостерігалась у місті Самборі.

Внаслідок цього пошкоджено 16 дахів приватних житлових будинків, 17 житлових будинків комунальної сфери (дахи, вікна), 2 дахи кафе, дах професійно-технічного училища (250 листів шиферу), дах бібліотеки, дах Самбірського училища культури; повалено 77 дерев, 2 опори ліній електропередач; виявлено обриви ліній електропередач у 20 місцях; відключено частково електропостачання міста Самбора та повністю с. Бісковичі Самбірського району.

У лікувальні заклади звернулось 2 (двоє) громадян з травмами голови, після надання медичної допомоги відпущенні за місцем проживання.

Станом на 23:00 23 вересня 2013 року силами пожежно-рятувальних підрозділів ГУДСНС України у Львівській області проведено порізку 30 повалених дерев.

Проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всього до ліквідації наслідків негоди залучено від ДСНС України 63 працівників особового складу та 15 одиниць техніки. На місці події працює дві мобільні оперативні групи  ГУ ДСНС України у Львівській області.

Самбірчан за такої ситуації обурюють щонаймні дві обставини: по-перше, чому про смерч не було заздалегідь попереджено населення, по-друге, чому раніше не були зрізані старі дерева, які переважно й повалив сильний вітер.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів