Будівлю Львівської облдержадміністрації пікетували перевізники й медики (оновлено)

16:36 3 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Під час сьогоднішньої зустрічі голови ЛОДА з представниками автотранспортних підприємств планували обговорити проблему кінцевих зупинок.

«Страйк перевізникив біля ОДА», – повідомили сьогодні, 3 грудня, на сторінці громадського формування «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте», де також опублікували світлини з місця події.

«Біля ОДА страйк медиків з Новояворівська», – повідомили сьогодні, 3 грудня, на сторінці громадського формування «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте», де теж опублікували світлини з місця події. Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 3 грудня, «Щоденному Львову»:

«У четвер, 3 грудня, відбудеться зустріч голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з представниками автотранспортних підприємств, які здійснюють приміські та міжміські пасажирські перевезення. Також до участі запрошено представників Львівської міської ради.

Під час зустрічі йтиметься про проблему кінцевих зупинок маршрутів у місті Львові. Зокрема – на Приміському вокзалі. Зустріч відбудеться о 10:00 в приміщенні Львівської ОДА на вулиці Винниченка, 18, у кабінеті 412». 

Натомість у столичному часописі розповіли в четвер:

«У Львові більше сотні водіїв маршруток зібралися на пікет перед будівлею облдержадміністрації. Серед протестувальників – перевізники, які обслуговують маршрути «Львів-Сколе», «Львів-Новий Розділ», «Львів-Стрий», «Львів-Миколаїв». 

Головна вимога мітингувальників – не переносити кінцеву станцію маршруток з Приміського вокзалу, що недалеко від центру, на Автовокзал, що знаходиться на вул. Стрийська. Один з водіїв пояснив: «Нас просто вигнати на Стрийський автовокзал, але це далеко й незручно пасажирам. У той же час автобуси моршинського і трускавецького напрямків і далі будуть довозити пасажирів на Приміський вокзал». 

Також пікетувальники запевняють, якщо їхні вимоги не будуть виконані, вони перекриють трасу Київ – Чоп. Голова Львівської області Олег Синютка розповів: «Моя позиція чітка: всі перевізники повинні бути на рівних умовах. Так що і ці маршрути мають їздити на Стрийський автовокзал. Я запрошував сюди й міського голову Львова Андрія Садового, щоб ми це питання вирішили тут, на місці». 

Остаточне рішення щодо долі маршруток згаданих напрямків місцева влада обіцяла винести в понеділок, 7 грудня. Мер Львова до пікетників не вийшов».

Про це повідомили сьогодні, 3 грудня, в київському часописі «Сегодня».

Як інформував «Щоденний Львів», перевізники хочуть привозити пасажирів до Львова на автостанцію №8, а не на Стрийську.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів