Британські військові ділилися на Львівщині досвідом і секретами з українськими

23:30 25 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Курси для наших армійських фахівців з логістики проводитимуться і надалі.

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся під керівництвом британських військовослужбовців курс для офіцерів тилового забезпечення Збройних Сил України. Впродовж десяти днів британські військові ділилися зі своїми українськими колегами своїм практичним досвідом та секретами організації тилового забезпечення.

До цього навчання було залучено командирів підрозділів та їх заступників із тилового забезпечення та озброєння. Командир 60-ї роти ближньої підтримки бою Королівського логістичного корпусу, майор Джим Бір, розповів: «Ми приїхали до вас для проведення занять з офіцерами, які займаються тиловим забезпеченням. Спочатку у першій частині курсу ми пояснили британський підхід до логістики, а також показали, як наші військовослужбовці здійснюють логістичні операції на рівні бригади та дивізії. Згодом, на практичній фазі ми відпрацювали проведення тактичних конвоїв».

Заняття розбивалися на дві фази. Спочатку на детальному макеті місцевості британські військові демонстрували принципи формування конвоїв, а також моделювали різноманітні життєві ситуації, які можуть трапитися під час доставки вантажів до передової.

Згодом учасники курсу на власні очі могли побачити, як застосовувати ці теоретичні знання на практиці. Британські військові демонстрували, як необхідно діяти під час обстрілу конвою артилерією противника, нападу терористичних груп, виникнення технічних несправностей та багатьох інших ситуаціях.

Начальник автотранспортної служби тилу командування Сухопутних військ Збройних Сил України, підполковник Олег Тимків, розповів: «Корисним для нас є те, що ми побачили нові методи застосування конвоїв. З іншого боку відбувся обмін досвідом, адже і нам є що продемонструвати іноземним гостям».

Попри те, що українці виступали у ролі тих, кого навчають, втім, і нашим офіцерам було чим здивувати британців. Адже багатьом із них довелося взяти участь у проведенні антитерористичної операції, і вони мають практичних бойовий довід застосування тилових підрозділів.

Підполковник Олег Тимків повідомив: «Ми задавали британцям чимало питань, описуючи конкретні умови, з якими довелося стикнутися нашим військовим. У нас були готові відповіді із життєвого досвіду, і варто сказати, що британці були здивовані нашим рівнем підготовки».

Майор Джим Бір підтвердив слова українського офіцера: «Хочу зазначити, що ми багато чого довідалися і від наших українських колег, і сподіваюся що нинішній курс буде добрим початком для тривалого співробітництва». 

За словами британських військових, курс пройшов успішно. Вони відзначили високу активність українських офіцерів у обговореннях, а також висловили щиру вдячність керівництву Академії, 184-го Навчального центру та Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Вони також висловили сподівання, що такі курси для українських військових фахівців з логістики проводитимуться і надалі.

Про це повідомили сьогодні, 25 червня, на сайті львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів