Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт

12:14 19 квітня 2024 р.

Фото до новини

Колишня прем’єрка Сполученого Королівства Ліз Трасс розповіла у своїй книзі "Десять років для порятунку Заходу" про нашестя бліх у помешканні на Даунінг-стріт.

За її словами, у цьому винна Ділен – собака Бориса Джонсона. Міністр фінансів Великої Британії Джеремі Гант розповів, що виведення комах з квартири коштувало йому чималої суми," повідомляє "BBC Україна".

Даунінг-стріт – це вулиця в центрі Лондона, де розташовані резиденція прем’єр-міністра, міністерство закордонних справ та інші важливі державні установи Великої Британії.

Будинок під №10 є офіційною резиденцією британських прем’єр-міністрів. Проте, починаючи з Тоні Блера, який був очільником уряду з 1997 по 2007 роки, багато прем'єрів обирали для життя будинок №11 – там апартаменти просторіші.

Читайте також: Порахували скільки разів пес Байдена покусав працівників Секретної служби США

Так, у своїй книзі Ліз Трасс пише, що коли вона у 2022 році стала прем'єркою Великобританії і переїхала на Даунінг-стріт, 11, все її тіло кілька тижнів свербіло, адже квартира "була заражена блохами" і потребувала обробки спеціальними засобами.

Політикиня вважає, що у нашесті бліх винна Ділен – собака Бориса Джонсона породи джек-рассел-тер’єр. Чотирилапого друга прем’єр-міністр взяв із притулку в Уельсі. Вони жили там до Трасс.

Американським журналістам Гант заявив, що йому довелося вжити "радикальних методів": повністю замінити всі килими. За його словами, йому це вдарило по кишені.

Читайте також: Міністра МЗС Кулебу покусав пес (фото)

Ліз Трасс мешкала на Даунінг-стріт, 11 менш як 50 днів, а після неї там поселився Джеремі Гант. Оскільки міністру фінансів довелося там жити довше, він вирішив взятися за справу більш ґрунтовно – замінити всі килими "власним коштом".

Він довірив заміну килимів компанії, яка пройшла сувору перевірку службою безпеки, що й пояснює високу вартість її послуг.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів