Блискавка тричі влучала в контактну мережу у Львові

10:26 15 липня 2024 р.

Фото до новини

За час негоди 14-15 липня блискавка тричі влучала в контактну мережу у Львові.

Найвідчутніше, третє, ураження блискавкою трамвайно-тролейбусного пересічення сталося сьогодні о 6:19 год на перехресті проспектів Чорновола та Свободи (у напрямі до центру міста). Пошкодження вже усунули, електротранспорт працює у звичному режимі.

Про це повідомили в ЛКП «Львівелектротранс», пише DailyLviv.com.

На час аварійних робіт було припинено подачу струму, відтак тролейбусний маршрут №33 взагалі не працював, а трамваї №№ 6 та 7 тимчасово курсували за зміненими маршрутами.

Попри негоду, аварійні бригади служби енергогосподарства ЛКП «Львівелектротранс» замінили ушкоджену частину мережі максимально швидко – за дві години.

Станом на зараз рух тролейбусів №33 та трамваїв №6 та №7 відновлено за звичними маршрутами.

Читайте також: У Львові зафіксували момент влучання блискавки у телевежу

До цього, влучанням блискавки були пошкоджені елементи мережі на вул. Городоцькій, а пізніше – на просп. Івана Павла ІІ . 

«Найважче у таких ситуаціях – визначити місце ураження. Інколи тестування мережі займає більше часу, аніж усунення наслідків. Дякуємо усім аварійним службам за оперативну роботу, а львів’янам – за розуміння та терпіння. Враховуючи високу вологість, яка досі тримається та є несприятливим фактором для експлуатації електрообладнання, просимо зважати на можливі зміни у роботі електротранспорту сьогодні», – підсумувала Ольга Бачинська, фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою ЛКП «Львівелектротранс».

Читайте також: Негода знеструмила понад 200 населених пунктів на Львівщині

Блискавки у Львові спричинили кілька пожеж. Проблеми зі світлом (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів