Біля Устриків Долішніх ведмідь напав на чоловіка

08:28 13 листопада 2023 р.

Фото до новини

У неділю вдень місцевий житель опинився, ймовірно, біля ведмежого лігва.

Бещадська служба надзвичайних ситуацій повідомила про напад ведмедя в Бещадських горах у Польщі, пише DailyLviv.com. За даними рятувальників, подія сталася в неділю, 12 листопада, близько 16 години поблизу неіснуючого села Гульське.

У неділю вдень місцевий житель опинився, ймовірно, біля ведмежого лігва. Саме там на чоловіка напав ведмідь. На щастя, з ним була ще одна людина, яка сповістила екстрені служби.

Першими на місце події прибули рятувальники Бещадської групи Гірської волонтерської рятувальної служби та добровільної пожежної частини із Затворниці. Рятувальники та їхні друзі вивезли постраждалого на головну дорогу, де йому надали допомогу медики. Травми виявилися настільки серйозними, що знадобилася підтримка санітарної авіації. Гелікоптер благополучно приземлився завдяки пожежникам з Устриків Долішніх і Лютовиська. Потім 54-річного чоловіка вертольотом доправили до спеціалізованої лікарні.

Акція тривала понад три години. Це було надзвичайно складно через дощ, темряву та низьку температуру. Операція проведена якісно та професійно завдяки залученню багатьох служб – повідомляють рятувальники Бещадської ДСНС.

Бещадські рятувальники також нагадують, що ведмеді готуються до зимової сплячки, що викликає їхнє роздратування та небезпеку для людей.

Коли ми бачимо тварину за кілька метрів від себе, ми повинні повільно відійти на безпечну відстань і змінити напрямок нашої подорожі. Але якщо ми зустрінемося з хижаком віч-на-віч, зберігаймо спокій. Панічна втеча може призвести до нападу ведмедя. Перш за все, потрібно підняти руки, підняти рюкзак або будь-яку іншу річ, щоб тварина побачила когось високого і відчула, що у нього немає шансів. Така поведінка дає людині перевагу. Якщо ця дія не допомагає і ми бачимо, що ведмідь біжить до нас, падаємо на землю грудьми і обличчям до землі. При цьому захищаємо голову руками. Голова каже - здавайся, лягай, а ноги - тікай ​​якомога швидше. Перший інстинкт під час зустрічі — втекти, але для цього нам має пощастити. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів