Сьогодні у Львові біля пам'ятника Тарасові Шевченку – протестна акція «Я Волноваха» (оновлено)

17:15 14 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 0629.com.ua

Сьогодні, 14 січня, біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Львові відбудеться акція з вшанування загиблих внаслідок обстрілу рейсового автобуса у Волновасі. До цього львів'яни закликають одне одного у соцмережах.

Натомість журналіст Тетяна Козирєва інформує сьогодні, 14 січня, в повідомлення «У Львові відбудеться акція проти тероризму»:

«Сьогодні, 14 січня, львів’ян та гостей міста кличуть до пам’ятника Шевченкові, де о 17.00 відбудеться протестна акція  «Я Волноваха». Зібрання є реакцією на вчорашній обстріл терористами автобусу із мирними жителями, наслідок якого – 12 загиблих і 16  поранених.

Активісти закликають усіх небайдужих до трагедії  вшанувати пам'ять жертв і, разом із тим, висловити протест проти терористичних дій із боку Росії. Також у соціальних мережах розпочалася акція «Я Волноваха», яка стала відповіддю на трагедію у Донецькій області.

Свої фото із плакатами, на яких написано «Я Волноваха» на кшталт акції «Je suis Сharlie», що відбулася у Франції після теракту в Парижі, поширюють активні користувачі соцмереж. Отож, львівяни теж можуть заявити, що вони проти тероризму».

Про це повідомляється в середу на сайті київської газети «День». Натомість нформаційна агенція «УНН» передає сьогодні, 14 січня, в повідомленні «У центрі Львова сьогодні вшанують пам'ять загиблих у Волновасі»:

«Сьогодні біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Львові відбудеться акція з вшанування загиблих внаслідок обстрілу рейсового автобуса у Волновасі. До цього львів'яни закликають одне одного у соцмережах.

«Згадуємо про тих, кого вчора розстріляли у Волновасі. Тих, кого забрала російсько-українська війна. Не будь байдужим. У Франції з акцією #JeSuisCharlie вийшло понад 2 млн. французів. І це тоді, коли вбили 12. Французьке АТО тривало 2 години», – йдеться в повідомленні активістів.

Львів’ян закликають прийти зі свічками. Захід розпочнеться о 18:00.

Нагадаємо, 13 січня близько 14.30 в населеному пункті Бугас поблизу Волновахи бойовики з «Граду» обстріляли пункт пропуску, наслідок чого загинуло 10 осіб. Як повідомляв УНН, пізніше кількість загиблих збільшилася до 12 людей: у лікарні від поранень, отриманих в результаті обстрілу, померли двоє осіб».

Про це повідомляється в середу на сайті інформаційної агенції «УНН».

Як інформував «Щоденний Львів», у сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру РНБОУ зокрема повідомляється:

«Учора о 14.15 у районі м. Волноваха (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») на автотрасі Маріуполь-Донецьк бойовики обстріляли з РСЗВ (реактивної системи залпового вогню. – «ЩЛ») БМ-21 «Град» контрольний пункт «Бугас», де на той час перебували два автобуси та вісім автомобілів з мирними громадянами. Осколки снаряда влучили у автобус, який виїжджав з контрольного пункту.

За уточненою інформацією від СБУ, внаслідок цього жахливого злочину загинули 12 цивільних осіб, 17 – було поранено. Також було поранено 1 військовослужбовця. З метою розслідування обставин трагедії рух через пункт контролю припинено.

Президент України заявив, що загибель невинних людей від рук терористів в Парижі та Волновасі – це події з одного й того ж ряду. «Цивілізований світ має згуртуватися в боротьбі з тероризмом» – підкреслив Петро Порошенко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів